Rukomet

Islanđani slavili protiv Poreča na startu kvalifikacija EHF Europske lige

Branimir Korać • petak, 03.09.2021.
Islanđani slavili protiv Poreča na startu kvalifikacija EHF Europske lige
Foto: Pixsell

Islandski Valur stekao je prednost nakon prvog susreta protiv Poreča od četiri gola i Porečani u uzvrat ulaze sa spoznajom da moraju odigrati puno bolje nego danas ako misle proći dalje...

Porečani i Valur trebali su još prošlog tjedna odigrati u Poreču dva kvalifikacijska susreta, međutim zbog pozitivnih testova kod Islanđana susreti su odgođeni.

Danas je napokon odigran prvi susret, a Valur je odnio pobjedu 22:18 i ima četiri gola prednosti uoči drugog susreta koji je na rasporedu sutra također u Poreču.

Islanđani su odlično krenuli, poveli su s 5:0, a skoro deset minuta trebalo je Poreču za prvi gol. U 15. minuti domaćin je ostao i bez Lucijana Krajcara koji je zaradio crveni karton što je bio dodatni hendikep.

U drugom dijelu Porečani su se malo oslobodili i uspjeli su deset minuta prije kraja smanjiti na 20:18, ali do kraja više nisu nijednom poentirali i upisali su poraz 22:18.

Tomislav Bošnjak bio je najefikasniji kod Poreča sa sedam golova, a kod Valura legendarni Bjorgvin Pall Gustavsson skupio je devet obrana dok je Tumi Steinn Runnarsson zabio pet golova.

EHF Europska liga, prvo kolo kvalifikacija:
Poreč - Valur 18:22

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!