Nogomet

Dalić: 'Mario je igrač za velike utakmice i najteže izazove'

Branimir Korać • subota, 04.09.2021.
Dalić: 'Mario je igrač za velike utakmice i najteže izazove'
Foto: Pixsell

Nakon što je Mario Mandžukić objavio kako odlazi u igračku mirovinu, oglasio se i izbornik Zlatko Dalić...

Zlatko Dalić i Mario Mandžukić imali su poseban odnos, a aktualni izbornik reprezentacije ističe zahvalnost Mandžukiću na svemu što je napravio.

"Svi možemo samo reći veliko hvala Mariju Mandžukiću za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom nogometu. U klupskoj karijeri ostvario je sve što se može, igrao je za najveće klubove svijeta i zabijao golove u finalima Lige prvaka - to sve govori o njegovoj igračkoj ostavštini", ističe Dalić za stranicu HNS-a.

I Dalić je istaknuo Mandžukićev gol Engleskoj te dodao kako vjeruje da će se Mandžo vrlo brzo u nekoj ulozi vratiti nogometu.

"A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove - zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!