Ostali sportovi

Filip Ude do još jedne bronce u Svjetskom kupu, Korent peta

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 04.09.2021.
Filip Ude do još jedne bronce u Svjetskom kupu, Korent peta

Hrvatski gimnastičar Filip Ude zauzeo je treće mjesto na konju s hvataljkama na natjecanju Svjetskog kupa u Koperu, dok je Tijana Korent završila na petom mjestu u finalu preskoka.

Ude je u svoju bogatu riznicu dodao 15. medalju iz serije Svjetskog kupa, a ovo mu je bio 61. nastup u finalu u karijeri. Finale konja s hvataljkama izborio je s najboljom ocjenom kvalifikacija, a u finalu je njegova ocjena od 14,200 ipak bila treća. Slavio je prošlogodišnji prvak Europe, Albanac ruskog podrijetla Matvei Petrov (14,650), dok je s istom ocjenom srebrni bio Ukrajinac Ilja Kovtun.

"Sve je bilo OK do saskoka. Napravio sam C saskok, iako sam imao snage. To mi je u startu uzelo tri desetinke. Ostatak vježbe je bio čist, nemam nikakve zamjerke. Ali, medalja je tu i sretan sam zbog toga", rekao je Ude.

Filip Ude, ali i Jakov Vlahek, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić zajedno s trenerima Igorom Križimskim, Markom Brezom, Miroslavom Končarevićem, Kristijanom Vugrinskim i sucima Aidom Badić i Ratkom Vukovićem u srijedu ujutro lete prema Mersinu.

"Nadam se tamo pojačati vježbu i jasno, odraditi je. Nakon Turske, vikend poslije imamo finale CRO-GYM lige u Osijeku i već mjesec dana kasnije čeka nas Svjetsko prvenstvo u Japanu. Zgusnut raspored, na žalost COVID je i dalje u prvom planu, svako natjecanje, pa i ovo u Sloveniji, bilo je nekako u grču zbog svih tih COVID protokola… Nije jednostavno natjecati se u ovo vrijeme, ali borimo se s time, prilagođavamo se situaciji", dodao je Ude.

U drugom hrvatskom finalu u subotu, još jedna članica čakovečkog GK MZ Macan, Tijana Korent, zauzela je peto mjesto u finalu preskoka. U svom 34. finalu Svjetskog kupa u karijeri ocijenjena je sa 13,225. Slavila je domaća predstavnica Tjaša Kysselef (13,825).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!