Tenis

Jurak i Klepač zaustavljene u trećem kolu

Matej Kačan • utorak, 07.09.2021.
Jurak i Klepač zaustavljene u trećem kolu

Darija Jurak i Andreja Klepač ipak se nisu kao osme nositeljice US Opena uspjele probiti među osam najboljih parova. U dva seta bolje su bile mlade Amerikanke...

Hrvatska tenisačica Darija Jurak zaustavljena je u trećem kolu u konkurenciji ženskih parova na US Openu. Jurak i njenu partnericu Andreju Klepač, inače postavljene kao osme nositeljice, zaustavile su mlade Amerikanke.

Cori Gauff i Caty McNally zasigurno su budućnost svjetskog i američkog tenisa, a na ovaj su Grand Slam u paru stigle kao 11. nositeljice te su izborile plasman među osam najboljih parova, i to u dva seta.

Jurak i Klepač su u meč krenule obećavajuće te su napravile break za 2:1, ali do kraja prvog seta Amerikanke uzvraćaju s dva oduzeta servisa za 6:4. Drugi set bio je dosta jednosmjerniji. Hrvatica i Slovenka propustile su 15:40 i tri break lopte odmah u prvom gemu, a onda su i izgubile servis za 3:1.

Tračak nade pojavio se kad su uzvratile break za 5:4, ali odmah potom gube svoj novi servis za 6:4 i pobjedu mladih Amerikanki. U četvrtfinalu Gauff i McNally čeka jako težak posao, prve nositeljice turnira Elise Mertens i Su-Wei Hsieh.

US Open, treće kolo parova (Ž):
C. Gauff/C. McNally (11) - D. Jurak/A. Klepač (8) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!