Nogomet

Nakon slavlja nad Azerbajdžanom, Bišćanovi izabranici žele tri boda u Finskoj

Jan Šneler • utorak, 07.09.2021.
Nakon slavlja nad Azerbajdžanom, Bišćanovi izabranici žele tri boda u Finskoj
Foto: Pixsell

U drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine, hrvatska U-21 reprezentacija gostuje kod Finske i traži drugu pobjedu...

Prije pet dana, mladi hrvatski reprezentativci odlično su otvorili kvalifikacije za predstojeće Europsko prvenstvo. U Velikoj Gorici, protiv reprezentacije Azerbajdžana, mladi Vatreni sve su riješili u prvih pola sata.

Prva stepenica uspješno je pređena, no ne možemo reći da se to nije očekivalo od izabranika Igora Bišćana. Protiv Finaca, koji su u prvom kolu svladali Estoniju (0:3), priča će ipak biti nešto drugačija.

Finci su bolja momčad, tehnički potkovanija i organiziranija od Azerbajdžana, ali opet se ne možemo oteti dojmu kako su Vatreni individualno kvalitetniji. Uvjeren je u to i izbornik mlade hrvatske selekcije, koji ne dvoji da njegova momčad mora ići na pobjedu.

"Finska će biti drugačija utakmica. Igramo u gostima, ali i dalje mislim da smo mi bolja momčad. Ako ćemo biti na pravoj razini, kao što smo bili u prvom dijelu u Velikoj Gorici, onda će sve biti dobro", rekao je nakon prvog susreta Bišćan.

Obzirom na dosta zahtjevnu skupinu u kojoj se nalaze, uz spomenute momčadi, još Norveška i Austrija, imperativno je da Hrvatska dočeka Norvežanu u Varaždinu početkom listopada s barem četiri osvojena boda. Razumljiva je činjenica da ovo nije ista momčad od prije par mjeseci, da se dosta igrača promijenilo, ali i dalje Bišćan na raspolaganju ima kvalitetni kadar koji može odvesti Hrvatsku na još jedan Euro.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!