Tenis

Mlada Britanka nastavlja oduševljavati, Raducanu u polufinalu US Opena!

Branimir Korać • srijeda, 08.09.2021.
Mlada Britanka nastavlja oduševljavati, Raducanu u polufinalu US Opena!

Britanka Emma Raducanu izborila je nastup u polufinalu US Opena. U četvrtfinalu je svladala Belindu Bencic u dva seta...

Ove godine Emma Raducanu je eksplodirala. Na Wimbledonu je prvi put iskočila i iznenadila, došla do osmine finala, a na US Openu potvrđuje kako je veliki potencijal i da odličan nastup u Londonu nije bio slučajnost.

Na US Openu je u četvrtfinalu nastavila niz nepobjedivosti, nakon tri pobjede u kvalifikacijama, upisala je sada i pet pobjeda u glavnom ždrijebu i to sve bez izgubljenog seta.

U četvrtfinalu je igrala protiv Belinde Bencic i upisala je još jednu glatku pobjedu. Ovaj put za pobjedu je trebala manje od sat i pol.

Bencic je otvorila meč vodstvom 2:0, ali nakon 3:1 sve je bilo u znaku Raducanu koja je nanizala pet gemova i uzela set sa 6:3.

U drugom setu Raducanu se rano suočila s tri break lopte, ali ih je sve spasila i kod 2:2 oduzela servis Švicarki. Do kraja meča nije ništa ponudila protivnici i sa 6:3, 6:4 otišla je u polufinale.

Raducanu je prva kvalifikantica u povijesti koja je došla do polufinala US Opena gdje će igrati protiv Karoline Pliškove ili Marije Sakkari.

US Open, četvrtfinale:
Emma Raducanu (Velika Britanija, Q) - Belinda Bencic (Švicarska, 11) 6:3, 6:4

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!