Tenis

Đoković slavio u reprizi finala Wimbledona i izborio novi dvoboj sa Zverevom

Matej Kačan • četvrtak, 09.09.2021.
Đoković slavio u reprizi finala Wimbledona i izborio novi dvoboj sa Zverevom

U drugom polufinalu US Opena igrat će se repriza polufinala Olimpijskih igara. Novi međusobni dvoboj izborili su Novak Đoković i Alexander Zverev...

Od reprize finala Wimbledona do reprize polufinala Olimpijskih igara, tako će izgledati put Novaka Đokovića u pokušaju da uđe u finale US Opena i poveže sva četiri Grand Slama ove sezone.

Đoković je u četvrtfinalu svladao Mattea Berrettinija kojeg je na ljeto već svladao u Londonu u finalu. I ovaj put Talijan je bolje krenuo u meč te je uzeo prvi set sa za 7:5 i gotovo sat i 20 minuta igre.

No, onda se prvi igrač svijeta zagrijao te je sljedeća tri seta uzeo bez muke. 6:2, 6:2 i 6:3, Talijan nije uspio ni zaprijetiti ni zakomplicirati meč nakon prvog seta.

Đoković će se za ulazak u finale boriti protiv Alexandera Zvereva. Nijemac je ovog ljeta u sjajnoj formi te je već svladao Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara, a na US Openu izgubio je samo jedan set u cijelom turniru.

I četvrtfinale je Zverev riješio s 3-0, ovaj put protiv Lloyda Harrisa. Južnoafrikanac bolji je otpor pružio samo u prvom setu kad je imao 5:3, ali je to prosuo i set je otišao u tie-break, ali je i to Zverev uzeo s 8:6.

U ostala dva seta nije bilo dileme, Zverevu je za 6:3 i 6:4 bio dovoljan po break viška te četvrti nositelj ide u polufinale za tek nešto više od dva sata igre.

US Open, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Lloyd Harris (JAR) 7:6, 6:3, 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Matteo Berrettini (Italija, 6) 5:7, 6:2, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!