Ostali sportovi

Boksačka večer na RTL-u: U akciji Hrgović, Milas i Mavrović

Branimir Korać • petak, 10.09.2021.
Boksačka večer na RTL-u: U akciji Hrgović, Milas i Mavrović
Foto: Pixsell

Veliki boksački petak na RTL-u. Trojica Hrvata ulaze u ring, u Klagenfurtu Filip Hrgović i Željko Mavrović, a u Parizu Petar Milas i sve to na RTL-u...

Ljubitelji boksa svakako su se zaželjeli nastupa vrhunskih hrvatskih boksača, a danas imaju trostruki program. Nakon 23 godine u ring se vraća hrvatska boksačka legenda Željko Mavrović, na istom mjestu na stadionu u Klagenfurtu boksat će i Filip Hrgović, a u Parizu će najteži posao imati Petar Milas.

Mavrović je zadnji put bio u ringu 26. rujna 1998. godine kada je upisao svoj jedini poraz u profesionalnoj karijeri, a protivnik mu je bio Lennox Lewis. 23 godine kasnije Mavrović se vraća u ring i to protiv 26 godina mlađeg Gruzijca Ramazija Gogičašvilija.

Gogičašvili u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima 14 pobjeda, 35 poraza i dvije neriješene borbe. Zadnjih 12 borbi je izgubio, a zadnju vrlo nedavno, 28. kolovoza nokautom protiv Agrona Smakićija.

Mavrović bi trebao u ring u 19:30 uz izravan prijenos na RTL2 te snimku kasnije nakon borbi Hrgovića i Milasa.

Hrgović traži 13. profesionalnu pobjedu, a protivnik će mu biti Crnogorac Marko Radonjić, borac koji ima 22 borbe i 22 pobjede nokautom. Zvuči zastrašujuće, ali sve su to borci koji su daleko od Hrgovićeve klase.

Hrgović je apsolutni favorit u ovoj borbi i to bi trebala biti borba za povratak u ring nakon dugačke stanke i samo usputna stanica do one velike borbe koja se najavljuje.

Hrgović i Radonjić bit će u prijenosu na RTL-u iza 22:15 sati, u to vrijeme kreće emisija, a Hrgović i Radonjić najavljeni su za oko 22:30 za izlazak u ring u Klagenfurtu.

Možda čak i istovremeno u Parizu će se boriti Petar Milas protiv Tonyja Yoke, zlatnog teškaša s Olimpijskih igara u Riju.

Milas ima vrlo težak posao, ali Yoka nije nepobjediv. Ovaj spektakl održava se u Roland-Garrosu, također u izravnom prijenosu na RTL-u. Meč Yoke i Milasa trebalo bi početi malo iza meča između Hrgovića i Radonjića. U slučaju istovremenog početka borbi Hrgovića i Milasa, borba iz Pariza bit će prenošena na RTLPlay ili na rtl.hr uz uključenje odmah nakon završetka Hrgovićeve borbe.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!