Tenis

Đoković se osvetio Zverevu za Tokio, izborio finale s Medvjedevom

Matej Kačan • subota, 11.09.2021.
Đoković se osvetio Zverevu za Tokio, izborio finale s Medvjedevom

U finalu posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena igrat će Novak Đoković i Daniil Medvjedev. Đoković je finale izborio velikom pobjedom nad Zverevom u pet setova...

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković došao je na samo jednu pobjedu od sjajnog ostvarenja i spajanja sva četiri Grand Slama u jednoj sezoni. Đoković je finale US Opena izborio velikom pobjedom protiv Alexandera Zvereva.

Baš ga je Nijemac svladao u polufinalu OI u Tokiju i spriječio ga u "Golden Slamu", ali ovaj put je Đoković bio bolji, i to u pet setova. Zverev je bolje servirao u drugoj polovici prvog seta pa je poveo s 1-0, ali slijedi preokret.

Đoković je maestralno odigrao drugi i treći set te je preokrenuo na 2-1, ali vrlo rano u četvrtom setu, već za 2:1 Zverev radi break i tu prednost sigurnim servisom i zadržava. Ušlo se zato u peti set.

Tamo je Novak pomeo suparnika s terena, nemilosrdnom je igrom otvorio s 5:0 uz dva breaka te je riješio pitanje pobjednika. U finalu ga čeka drugi nositelj Daniil Medvjedev.

Rus je svoj polufinalni ogled riješio jako brzo i bezbolno. U sjajnoj je formi Medvjedev, a to je i pokazao s tri uvjerljiva seta i tek nešto više od dva sata igre protiv Felixa Auger-Aliassimea.

US Open, polufinale:
Daniil Medvjedev (Rusija, 2) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 12) 6:4, 7:5, 6:2
Novak Đoković (Srbija, 1) - Alexander Zverev (Njemačka, 4) 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!