Ostali sportovi

Hearn i Sauerland složni: 'Za Filipa slijede velike borbe protiv najboljih'

Matej Kačan • subota, 11.09.2021.
Hearn i Sauerland složni: 'Za Filipa slijede velike borbe protiv najboljih'
Foto: Pixsell

Agent i promotor Filipa Hrgovića također su podijelili svoje dojmove nakon borbe u Klagenfurtu, a svi su složni da su sljedeći korak u Filipovoj karijeri borbe protiv najboljih teškaša...

Nakon što je Filip Hrgović uspješno odradio povratak u ring nakon gotovo godinu dana, jako zadovoljan je bio i agent Eddie Hearn. No, svi su svjesni da sad Hrgoviću trebaju mnogo jače borbe.

"Ludo je. Nisam još bio u Klagenfurtu. Sastavili smo priredbu u dva i pol tjedna jer je Filipu trebala borba. Čestitke Radonjiću, trudio se, ali Filip je bio bolji. Sad moramo krenuti s velikim borbama, spreman je za najviši rang."

Svi su bili poprilično ugodno iznenađeni otporom koji je Crnogorac pružio, ali to ne mijenja činjenicu da Hrgović puca na borbe protiv mnogo renomiranijih suparnika.

"Pokušao je, bio je agresivan. Nije nikad do sad izgubio, ali Filip je predobar za njega. Predobar je za borce ove razine, ali se oni bolji moraju ustati i boriti s njim. Prošli smo listu svih najboljih boraca, svi su rekli ne. Sad to sve moramo ponoviti jer ne smijemo dopustiti da mu karijera ode. On je sad na vrhuncu i spreman je za borbu s najboljim teškašima svijeta. Vjerujem da je među najboljim teškašima, ali to treba dokazati."

Projekt sljedeće borbe kreće odmah, već početkom tjedna se kreću kontaktirati potencijalni suparnici.

"Sad se vraćamo u IBF, idemo po ranking listi i nadamo se da će se netko htjeti boriti s njim. Želimo borbu do kraja godine, u studenom ili prosincu. Želimo borbu i pobjedu protiv Top 15 imena kako bi mogao izazvati svjetsku titulu. "

Sličnog razmišljanja su i u promotorskoj agenciji koja se brine za Filipove borbe, Sauerland tim želi velike stvari za Hrgovića.

"Dobro je što se vratio u ring, znali smo da mu ova borba treba. Trebali smo je odraditi, ali sad kreću prave stvari s borbom do kraja godine za pravo izazivanja naslova svjetskog teškaškog prvaka. U ponedjeljak kreće proces kako bi u ring ušao krajem studenog u velikoj borbi, uzbuđeni smo", kazao je Sauerland.

Hrgović je najavio da bi sljedeći suparnik mogao biti Martin Bakole, ali ništa još nije dogovoreno i on nije prvi izbor.

"Bakole je trenutno na 15. mjestu, da bi se ta borba dogodila 13 ili 14 ljudi prije njega moraju odbiti. No, ranking se možda i promijeni, možda Bakole i skoči. Znamo da bi on prihvatio, ali ima imena prije. Prvi je Charles Martin, možda sad prihvati. Prije nije htio, ali možda se nešto promijenilo. Nikad ne znate, ali svakako moramo proći listu."

I Sauerland je bio ugodno iznenađen predstavom koju je pružio Radonjić.

"Mlad je momak, uspio je zadati nekoliko udaraca. No, mislim da Filipu nije smetalo, htio se vratiti u akciju. Na kraju je jako pritisnuo, ali čestitke i protivniku koji je mogao ostati na podu u toj drugoj rundi. Ne vidite često da netko završi na podu četiri puta u rundi, ali je ustao i na kraju je bilo previše za njega."

Filipov promotor se osvrnuo i na Željka Mavrovića koji se vratio u ring te je s 52 godine na leđima izgledao vrlo dobro.

"Kad sam ga vidio na vaganju jučer sam pomislio: 'Wow, ovo nije tipično tijelo za 52-godišnjaka.' Izgledalo je kao da voli biti u ringu, malo su se i godine prevrtjele unazad za mene, sjetio sam se borbe s Lennoxom. Ostao je u formi kroz sve ove godine, treba mu se skinuti kapa jer izvanredna je stvar napraviti ovo, boksati s 52 godine", završio je Sauerland.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!