Nogomet

Krznar: 'Vjerujemo da će Oršić već u ponedjeljak ili utorak biti u punom treningu'

Branimir Korać • nedjelja, 12.09.2021.
Krznar: 'Vjerujemo da će Oršić već u ponedjeljak ili utorak biti u punom treningu'
Foto: Pixsell

Dinamo je upisao pobjedu protiv Šibenika, rutinski je slavio i nije dopustio gostima da ozbiljno zaprijete...

Rasmus Lauritsen nakon pauze zbog ozljede vratio se na travnjak, odradio je prve minute i bit će u konkurenciji za nastup protiv West Hama.

"U početku sam je pratio s klupe, dobro smo igrali, ali bila je dosta izjednačena utakmica. Vrijeme kada sam ušao u igru za mene je bilo idealno jer su neki njihovi starteri počeli padati i počeli smo osjećati da smo bolja momčad. Stigao je pogodak, sve je postalo lakše i odradili smo posao. Završilo je dobro, Šibenik je dobra momčad. Ako ne zabiješ dovoljno rano, naraste im samopouzdanje."

Ovo je Lauritsenov drugi gol u karijeri u dresu Dinama, prvi je zabio prošle sezone na Rujevici za 2:2 protiv Rijeke.

"Sjećam se prvog, nije bio posebno lijep, ali bio sam sretan. Ovaj put sam se bojao da će ga zbog nečeg poništiti. Prošli put mi se to dogodilo i nije baš ugodan osjećaj. Sretan sam zbog gola i moram zahvaliti Akiju (Ademi) što mi je servirao loptu."

"Imao sam samo jedan pravi trening s momčadi, ali ušao sam, dobro sam se osjećao i zabio sam gol. Osjećam se dobro i sretan sam što sam se vratio. Sve će biti bolje kada se vratim u ritam utakmica."

Damir Krznar bio je zadovoljan nakon susreta, igorm u fazi obrane i napada.

"Očekivano dobro postavljeni Šibenik u defenzivi s dobrom kontrom. Dobro i brzo smo napadali izgubljenu loptu i Šibenik je svega nekoliko puta izašao u kontru. To nam je dalo sigurnost da u fazi napada budemo strpljivi, kreiramo šanse, pomaknemo linije i moramo biti zadovoljni. Puno udaraca i završenih akcija, veseli nas to."

Priliku su dobili i oni koji dugo nisu bili na travnjaku, povratničke minute upisali su Ademi i Lauritsen.

"Razvoj utakmice je omogućio da napravimo sve po planu i damo određenu minutažu igračima na koje ozbiljno računamo, a koji su bili ozlijeđeni, prije svega Ademi i Lauritsen koji su donijeli energiju, pogotovo Ademi za kojeg možemo reći da je oporavak završio i može startati od prve minute. Isto vrijedi i za Rasa. Jedino još Čopa i Perića moramo čekati."

Mislav Oršić zaradio je lakšu ozljedu na treningu, ali nije pod upitnikom za West Ham.

"Polako usvajamo taj novi sustav, bit će nam on od koristi. Oršić? Vjerujemo da će kroz dan-dva biti ok, radi se o maloj distorziji zgloba. Nismo htjeli danas riskirati, vjerujemo da će već u ponedjeljak ili utorak biti u punom treningu."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!