Tenis

Raducanu: 'Ovo je najbolji dan u mom životu'

Matej Kačan • nedjelja, 12.09.2021.
Raducanu: 'Ovo je najbolji dan u mom životu'

Britanska teniska senzacija Emma Raducanu nije skrivala svoje oduševljenje u izjavama nakon osvjanja US Opena u finalu protiv Leylah Fernandez...

Očekivano oduševljena nakon osvajanja US Opena bila je mlada, 18-godišnja Emma Raducanu. Ona je pobjedom nad Leylah Fernandez postala prva tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do Grand Slam titule, a usput je i najavila zaista veliku tenisku karijeru koja tek počinje.

"Najbolji dan u mom životu. Odigrale smo vrhunski tenis u finalu, a Leylah je u zadnja dva tjedna izbacila neke od najboljih igračica. U New Yorku sam se osjećala kao kod kuće još od prvog kruga kvalifikacija", kazala je, prenosi HRT.

Sam finale je završio u dva seta, ali je Raducanu imala manjih problema pri kraju kad je Fernandez zaigrala bolje. No, stvar je "spasio" medicinski time-out nakon ogrebotine na koljenu Britanke koji je prekinuo nalet Kanađanke.

"Bilo je teško završiti meč, Leyla je zaista bila dobar protivnik i dobro se borila. Puno mi je značilo da su Tim Henman i Virginia Wade navijali za mene. Ženski tenis je doista kvalitetan, puno igračica može osvojiti najveće turnire. Nova generacija ići će stopama Billie Jean King i drugih legendi."

Sama Fernandez je također bila na pragu senzacije jer je ovo bio susret dvije tinejdžerke i tenisačice koje nisu nositeljice, ali sasvim je sigurno da je i pred Kanađankom blistava budućnost.

"Teško je govoriti nakon poraza u finalu. Ponosna sam na svoj uspjeh u zadnja dva tjedna, zaista sam uživala u glasnoj potpori s tribina. Nadam se da ću još koji put igrati u finalu i da ću podići ovaj trofej. Isto tako se nadam da ću u nastavku karijere biti snažna i moćna, baš kao što je New York bio u zadnjih 20 godina", kazala je Fernandez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!