Košarka

Jesen karijere: Marc Gasol vraća se u Gironu

Matej Kačan • nedjelja, 12.09.2021.
Jesen karijere: Marc Gasol vraća se u Gironu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Proslavljeni španjolski košarkaš Marc Gasol predpovratkom je u rodnu zemlju i zadnju stanicu svoje karijere trebao bi imati u svom nekadašnjem klubu Gironi...

Nakon što se oprostio od španjolske reprezentacije na OI u Tokiju, za Marca Gasola stigao je i kraj NBA karijere. Španjolskog centra su Lakersi razmijenili u Memphis, a on je s klubom dogovorio odlazak iz Amerike.

Nagađalo se o povratku u Španjolsku, a on će se i dogoditi, ali ne u Barcelonu. Naime, Marc bi kraj svoje karijere trebao dočekati u Gironi za koju je već igrao od 2006. do 2008., a ugovor bi trebao biti potpisan u ponedjeljak.

Gasol je već nazočio pripremnoj utakmici svog novog/starog kluba u kojem će po prvi put nakon 13 godina zaigrati u ACB ligi i u Europi. Gasol je igrajući za Gironu postao najkorisniji igrač lige, a 2008. otišao je u NBA, u dres Memphisa.

Tamo se zadržao čak 11 godina, a po sezonu je proveo u Torontu, u kojem je podigao i NBA naslov te u Lakersima. Prije Girone je nastupao za Barcelonu od 2003. do 2006. godine.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!