Nogomet

Utakmica dana u Barceloni, Lovrenu teška zadaća u Londonu

Branimir Korać • utorak, 14.09.2021.
Utakmica dana u Barceloni, Lovrenu teška zadaća u Londonu

Danas kreće natjecanje u grupnoj fazi Lige prvaka. Na rasporedu su susreti u skupinama E, F, G i H, a utakmica dana igra se na Camp Nouu gdje Barcelona dočekuje Bayern...

Skupina E

Barcelona - Bayern, Dynamo Kiev - Benfica

U utakmici dana, odmah na otvaranju Lige prvaka, na Camp Nouu sastaju se Barcelona i Bayern. Još nitko nije zaboravio poniženje koje je Barcelona doživjela ružnim porazom 8:2 prošle godine u četvrtfinalu Lige prvaka, a niti u ovaj susret neće ući kao favorit. Problema je dosta, atmosfera nije bajna dok s druge strane Bayern izgleda impresivno što najbolje pokazuje pobjeda protiv Leipziga za vikend s visokih 4:1.

Barcelonini problemi u fazi napada značajno su ogolili kadar koji ima Koeman na raspolaganju za ovu utakmicu. Nema niza igrača pa će se tako morati osloniti na novopridošlog Luuka de Jonga u vrhu napada, Memphisa Depayja koji je u biti jedini starter koji je prisutan te Philippea Coutinha koji je bio na listi za otpis ne tako davno.

Dosta problema u napadu ima i kijevski Dynamo kojem je nekolicina ofenzivaca ozlijeđeno, a u goste dolazi opasna Benfica. Kijevljani svoju šansu za ostanak u Europi vide upravo u susretima s Benficom, svjesni su i oni da će jako teško na bodove moći računati protiv Bayerna ili Barcelone. Poraz u ovom susretu stavio bi ih u ogromne probleme.

Skupina F

Young Boys - Manchester United, Villarreal - Atalanta

Dolazak Cristiana Ronalda pojačao je euforiju u Manchesteru, a prvi nastup, dva pogotka u visokoj pobjedi protiv Newcastlea, samo su pojačali ambicije. Ole-Gunnar Solskjaer ne skriva ciljeve i poručuje - želimo otići do kraja. United je jači nego prošle sezone, ima vrlo kvalitetnu momčad s pravom su očekivanja porasla.

Već je igrao s Young Boysima u skupini i to kada su Švicarci zaustavili Dinamo u pohodu na Ligu prvaka. Danas je United još jači nego tada, a Young Boys se ne čini jačim. Manchester ulazi u ovaj susret kao veliki favorit i želi odmah pokazati kvalitetu i zašto je favorit skupine.

U drugom susretu Villarreal dočekuje Atalantu u dvoboju protivnika koji nisu najbolje otvorili sezonu. Villarreal ima tri remija na startu sezone, Atalanta remi, pobjedu i poraz, a Španjolci u susret ulaze svježiji nakon što su propustili vikend dvoboj protiv Alavesa kako bi igrači dobili dovoljno vremena za oporavak i pripremu nakon reprezentativne akcije. Atalanta nije imala taj luksuz i poražena je od Fiorentine kod kuće s 2:1.

Gerard Moreno upitan je za nastup u ovom dvoboju, a njegovo neigranje bilo bi veliki hendikep za Villarreal koji i dalje nema na raspolaganju ozlijeđenog Samuela Chukwuezea. Atalanti jako nedostaje Luis Muriel, a neće biti niti Hansa Hateboera.

Skupina G

Sevilla - Salzburg, Lille - Wolfsburg

Prošlost i budućnost hrvatske reprezentacije bit će na suprotnim stranama večeras u Sevilli. Ivan Rakitić u dresu Seville i Luka Sučić u dresu Salzburga. Obojica su najavljeni u prvih 11, a u Sevilli se u svakom slučaju očekuje jako dobra utakmica. Obje momčadi dobro su otvorile sezonu, Sevilla s dvije pobjede i remijem, a Salzburg sa sedam pobjeda uz skoro tri gola u prosjeku po susretu.

Ono što je fascinantno je kako Austrijanci u kontinuitetu izbacuje fantastične mlade igrače, skautska služba im je odlična i nakon odlaska Patsona Dake, pronašli su rješenje bez da se to osjeti na rezultati. Tako je bilo sa svim igračima koji su u skoroj budućnosti napuštali klub.

Dosta izjednačen dvoboj očekuje se u Lilleu gdje gostuje Wolfsburg. Lille se ne može pohvaliti odličnim igrama na početku sezone, ima već jedan ružan poraz protiv Nice kod kuće 4:0. Odlaskom vratara Maignana u Milan ostali su bez kvalitetnog rješenja među vratnicama stoga su već nakon početka sezone doveli Ivu Grbića i tu se situacija malo normalizirala.

Grbić brani, startna je jedinica, ali nema dobrih vijesti za Domagoja Bradarića koji je trebao završiti na posudbi u potrazi za minutažom, no to se nije na kraju izrealiziralo. Ove sezone skupio je tek 12 minuta u prvenstvu i pet minuta u Trofeju prvaka. U Wolfsburgu Hrvata više nema, Josip Brekalo i Marin Pongračić otišli su u Torino odnosno Borussiju Dortmund.

Skupina H

Chelsea - Zenit, Malmö - Juventus

Chelsea se preporodio dolaskom Thomasa Tuchela, igra jako dobro, osvojio je Ligu prvaka, a ove sezone napada sve trofeje. Pokrića za to ima, ionako kvalitetnoj momčadi priključen je Romelu Lukaku kojem nije dugo trebalo da potvrdi status vrhunskog pojačanja. Krenut će na svom travnjaku protiv Zenita, neće biti u konkurenciji Kantea i Pulisica, ali Tuchel ima vrlo širok kadar i to neće predstavljati problem.

Mateo Kovačić igra u jako dobroj formi, a za vikend je protiv Aston Ville upisao prekrasnu asistenciju i pogodak. Odigrao je jako dobru utakmicu i u Zenitu će morati pripaziti na njega. Obranom Zenita rukovodi Dejan Lovren koji bi večeras mogao imati pune ruke posla.

U drugom susretu Juventus gostuje kod Malmöa i očajnički treba pobjedu. Ulazak u sezonu bio je vrlo loš, u prva tri kola uzeo je samo jedan bod i mora nekako kupiti mir. Massimiliano Allegri trebat će vremena da posloži momčadi, nema više Ronalda koji je na individualnu kvalitetu "na silu" znao donositi bodove.

Malmö je napravio veliku stvar samo što je uopće ušao u Ligu prvaka, Antonio Mirko Čolak oživio je karijeru u Švedskoj i bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati protiv ovakve obrane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!