Nogomet

Jurčević: 'U Zagrebu su padali Arsenal, Tottenham, pa zašto ne bi i West Ham'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.09.2021.
Jurčević: 'U Zagrebu su padali Arsenal, Tottenham, pa zašto ne bi i West Ham'
Foto: Pixsell

Dinamo u četvrtak od 18:45 sati igra protiv West Hama u Maksimiru. Modri otvaraju nastup u Europskoj ligi protiv favorita skupine, a cilj je i ove sezone prolaz u nokaut fazu...

Nikola Jurčević radio je i u Dinamu i u West Hamu i jako dobro zna što Modre čeka u ovom susretu. Iako je West Ham vrlo jak, Jurčević vjeruje da Dinamo može do pobjede.

"Za Dinamo je dobro to što je Premier liga trenutno West Hamu važnija od Europske lige. Dinamo ima dobre šanse, u Zagrebu su padali Arsenal, Tottenham, pa zašto ne bi i West Ham? Dinamo je naviknuo nastupati u Europi, West Hamovi igrači ne, Dinamo ima puno veći motiv jer kod nas igrači žive za ovakve utakmice. Neće West Hamovi igrači podcijeniti Dinamo, ali neće ići niti na glavu", kaže Jurčević za Sportske novosti.

Jurčević očekuje da će Moyes malo izmiješati momčad, ali ona će i dalje biti vrlo jaka.

"Antonio sigurno ne bi igrao da nije dobio crveni karton u prvenstvu, očekujem da će igrati i Jarmolenko koji dosta oscilira, ali je iznimno opasan kada ima svoj dan, od prve minute mogao bi krenuti i Lanzini koji je dobar i kreativan igrač te Nikola Vlašić o kojem znamo sve."

Michaila Antonija baš je Slaven Bilić gurnuo u napad, a dotad nje igrao bočnog.

"Imali smo problema s napadačima i Slaven ga je stavio u špicu. Sjajan je igrač, vrlo brz, jak i igra okomito. Iako nije visok, odličan je u skoku, opasan je u svakom trenutku."

Nikola Vlašić brzo bi mogao dogurati do važne uloge.

"Moyes ga hvali što i ne čudi, svi znamo sve o Nikoli. U Everton je došao vrlo mlad, sada je iskusniji, a imao je i nesreću da je ubrzo Koeman smijenjen, a on ga je i doveo. U West Hamu može pokazati može li napraviti taj iskorak na još višu razinu. Polivalentan je, može igrati sve pozicije naprijed i u West Hamu to znaju. Svi bi mogli profitirati."

Jurčević vrlo cijeni Moyesa, a West Ham vidi negdje u rangu Evertona.

"Odmah su iza velikih klubova, u rangu Evertona tu negdje kao sedmi-osmi klub Premier lige. Odličan klub za raditi, stabilan, bez velikog nerealnog pritiska, preselili su na novi stadion, dobro se pojačavaju, a najveći je klub u istočnom Londonu. Imaju blizu 60 tisuća pretplatnika i velik su klub."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Križy15.09.2021. u 20:47
    Jesi mi dobar?
    Križy
  • tapiros14.09.2021. u 12:49
    Pa zato što Dinamo igra sa 8 rezervista i zato što je Dinamo prodao Majera i Gavranovića prije toga. Ova ekipa je razbijena vojska. Niti jedno pojačanje nije pojačanje, prodaju se najbolji u tijeku sezone ... Ako Dinao osvoji koji bod u ovoj skupini to će biti čudo! Ovaj Dinamo neće biti... [više na forumu]
    tapiros