Nogomet

Tuchel i Allegri nakon pobjeda: 'Uvijek je teško kad igrate Ligu prvaka'

Matej Kačan • srijeda, 15.09.2021.
Tuchel i Allegri nakon pobjeda: 'Uvijek je teško kad igrate Ligu prvaka'

U skupini H Lige prvaka su početne pobjede ostvarili Chelsea i Juventus. Njihovi treneri Thomas Tuchel i Massimiliano Allegri bili su zadovoljni slavljima u teškim susretima...

Nakon lošeg starta u Serie A i tek boda iz tri susreta, Juventus je napokon ostvario pobjedu u novoj sezoni. Ona je stigla na otvaranju Lige prvaka, u gostima kod Malmöa sa sigurnih 3:0.

Baš je to ono što je trebalo ekipi Bianconera da se opusti i krene igrati kako zna, tvrdi trener Max Allegri kojem je barem dio pritiska sad skinut s leđa.

"Kad igrate Ligu prvaka, uvijek ima tenzije prije utakmice, pogotovo kad igrate u gostima i bilo je nešto više pritiska nakon tri utakmice u Serie A koje nismo dobro odradili. Moramo se popraviti, ali to ne mijenja posao s kojim smo krenuli na ljeto. Rezultati utječu na to kako se vaš rad prosuđuje, ali moramo pronaći balans u porazu, ali iznad svega i u pobjedi."

Ova pobjeda je važna i zbog psihološkog aspekta jer ekipa nakon tri neuspjeha nije bila mentalno na pravom mjestu.

"Psihološki aspekt je 90 posto sporta. Kad radite individualne greške koje smo mi radili ove sezone, to čini da stvari gledamo negativno. Dečke sam podsjetio na dane kad smo ganjali Scudetto, izgubili smo od Sassuola nakon što smo propustili barem osam šansi, ali smo ih svladali u drugom dijelu sezone suprotno igri na terenu. To nije bila dobra predstava, igrali smo bolje prvi put, ali rezultat čini pogled na stvari drugačijim", kazao je.

Psihološkim aspektom Lige prvaka, ali i samom izazovu igranja najboljeg natjecanja posvetio se i Thomas Tuchel. Njegova je momčad u pokušaj obrane naslova krenula pobjedom protiv Zenita.

"Zaslužena pobjeda, ali težak posao. Oni su ruski prvaci i utakmica je bila teška, umorili su nas visokim intenzitetom. Očekivali smo tešku utakmicu jer je ovo najviše natjecanje u Europi. Imaju mnogo kvalitetnih igrača i morali smo biti na svojoj najvišoj razini", kazao je, pa nastavio:

"Sretan sam jer smo morali mnogo raditi. Nije lako, ali je dobro konstantno igrati na visokoj razini. Pobjeda bez primljenog gola je jako važna za vjeru u naš proces. Nismo gotovi, ali smo na dobroj poziciji za napredak", poručio je Nijemac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!