Tenis

ATP najavio stroža pravila oko medicinskih i toalet pauza u mečevima

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 16.09.2021.
ATP najavio stroža pravila oko medicinskih i toalet pauza u mečevima

Duge stanke za medicinsku pomoć ili odlazak u svlačionicu od nove će godine prolaziti strože mjere, najavili su iz ATP-a nakon kontroverzi oko Stefanosa Tsitsipasa...

Iz ATP-a su najavili kako će vrlo brzo promijeniti i postrožiti pravila vezana za liječničku stanku na terenu i odlazak u toalet tijekom meča.

Ova tema je u teniskim krugovima kulminirala nedavno na US Openu, a u središtu pozornosti bio je grčki tenisač Stefanos Tsitsipas koji je dugačke odlaske na toalet tijekom meča koristio više puta. Inače, Tsitsipas je i ranije bio poznat po tome, a u New Yorku mu je takvo što posebno zamjerio Andy Murray tijekom međusobnog meča.

Murray, kao i još neki tenisači, optužio je Grka da krši pravila i odlaske koristi kako bi se savjetovao s ocem u kritičnim trenucima svojih mečeva. Sam Tsitsipas je, pak, ustvrdio:

"Vremenskih ograničenja za odlazak na toalet nema, tako da nikakvo pravilo nisam i nikada neću kršiti."

Žestoko je prije toga reagirao i Alexander Zverev na turniru u Cincinnatiju kada je direktno rekao: "Da, on kontaktira oca za vrijeme meča, a sve to je radio i puno puta ranije."

Između redaka su tenisači uglavnom negativno reagirali na djelovanje Tsitsipasa, premda je bilo i onih koji su stali u njegovu obranu. Najjače se u tom smislu izrazio prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je reagirao: "Podržavam ga, Stefanos ne radi ništa loše."

No, kako prenosi Reuters, a pozivajući se na izvore u samom ATP-u, do promjena će doći i to vrlo brzo.

"Doći će do strožih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju primanje liječničke pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak na toalet", naveli su iz ATP-a te dodali:

"Nadamo se da će odluke o tome zaživjeti s prvim danom iduće godine. Došli smo do kritične točke po ovoj temi."

Američka tenisačica Sloane Stephens, koja se nalazi u Vijeću igrača pri WTA, također je zatražila promjene po ovom pitanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!