Nogomet

Bivši igrač Osijeka zabio Kopenhagenu, sofijski CSKA teško stradao u Rimu

Branimir Korać • četvrtak, 16.09.2021.
Bivši igrač Osijeka zabio Kopenhagenu, sofijski CSKA teško stradao u Rimu

Odigrani su svi susreti prvog kola grupne faze Konferencijske lige. Nastupilo je i ponešto Hrvata, ali uglavnom nisu imali velikog razloga za slavlje...

Slovan je u Bratislavi ugostio momčad Kopenhagena i upisao poraz 3:1. Iako su viđena četiri pogotka, može se reći da se igralo dosta učinkovito, barem sa strane gostiju koji su dobro realizirali svoje prilike, nije bilo toliko puno udaraca na gol kako se može pretpostaviti. Dvostruki strijelac za goste bio je Jonas Wind dok je jedan pogodak dodao Jens Stage. Jedini pogodak za Slovan zabio je bivši igrač Osijeka Ezekiel Henty.

PAOK je u drugom susretu skupine lako slavio na Gibraltaru protiv Lincolna s 2:0. Povijesni nastup za gibraltarski klupski nogomet u skupini nekog europskog kupa, ali i poraz. Jači Grci slavili su golovima Chube Akpoma i Alexandrua Mitrite.

Očekivanu pobjedu upisao je Gent koji je gostovao u Estoniji kod Flore. Slavio je s tijesnih 1:0 golom Darka Lemajića, a Belgijci su propustili priliku slaviti i dosta uvjerljivije.

LASK je dobro odradio gostovanje u Finskoj kod HJK Helsinkija kojeg je svladao s 2:0. U 17. minuti Dario Marešić doveo je goste u vodstvo, imali su tu prednost do 89. minute kada je ona i povećana golom Christopha Monscheina.

Rennes je i dalje bez ozlijeđenog Lovre Majera, a bez njega je remizirao kod kuće protiv Tottenhama 2:2. U zanimljivom susretu prilika nije nedostajalo, a gosti su prvi došli do pogotka i to u 11. minuti autogolom Loica Badea. Rennes je ipak uspio doći do preokreta golovima Flaviena Taita i Gaetana Labordea. Tottenham je od poraza spasio Pierre-Emile Hojbjerg golom u 76. minuti.

Mura je u Ljudskom vrtu u Mariboru ugostila Vitesse i glatko je poražena s 2:0. Matko Obradović spasio je Muru od još težeg poraza, on je odradio cijelu utakmicu, a Mihael Klepač prvo poluvrijeme. Pogotke za goste postigli su Sondre Tronstad i nesuđeni igrač Dinama Danilho Doekhi.

Praška Slavia odigrala je dobru utakmicu protiv Union Berlina i upisala je pobjedu 3:1. Gosti su potpuno nadigrani, a pomoglo je to što je u 40. minuti Jaeckel zaradio drugi žuti karton.Već tada je Slavia vodila s 1:0 golom Baha, Behrens je izjednačio u 70. minuti da bi Slavia u zadnjih deset minuta slavila golovima Kuchte i Schranza.

Alkmaar je dva puta imao prednost protiv Randersa, ali Danci su se dva puta vratili. Golovi Clasiea i Pavlidisa nisu bili dovoljni, Piesinger i Graves vraćali su domaćina.

Jablonec je golom Pilara s 11 metara upisao 1:0 pobjedu protiv Cluja. Pogotku je prethodilo isključenje Camore koji je igrao rukom u 16 metara. Kod gostiju Gabriel Debeljuh odradio je 80 minuta.

Dino Mikanović podigrao je cijelu utakmicu u remiju Kairata i Omonije bez pogodaka, a istim rezultatom okončan je i drugi susret u skupini, onaj između Qarabaga i Basela.

Lovro Cvek igrao je do sudačke nadoknade u porazu Zorje 3:1 kod Bodo/Glimta. Osijekov krvnik CSKA Sofija stradala je kod Rome s 5:1. Raspoloženi Rimljani lako su slavili uz dva gola Pellegrinija te po jedan El Shaarawyja, Mancinija i Abrahama. Kod Bugara Karlo Muhar odigrao je cijelu utakmicu.

Konferencijska liga, prvo kolo:
Slovan Bratislava - Kopenhagen 1:3
Lincoln - PAOK 0:2
Flora - Gent 0:1
HJK - LASK 0:2
Rennes - Tottenham 2:2
Mura - Vitesse 0:2
Slavia Prag - Union Berlin 3:1
Randers - Alkmaar 2:2
Jablonec - Cluj 1:0
Kairat Almati - Omonia 0:0
Qarabag - Basel 0:0
Bodo/Glimt - Zorja 3:1
Anorthosis - Partizan 0:2
Roma - CSKA Sofija 5:1

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Maccabi Tel Aviv4:1Alaškert
HJK Helsinki0:2LASK
1LASK  25:0+56
2Maccabi Tel Aviv 25:2+34
3Alaškert 22:5-31
4HJK Helsinki 20:5-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!