Košarka

Sonik Puntamika gostuje u Osijeku: 'Imamo širi roster, trebamo ih pritiskom što prije slomiti'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 17.09.2021.
Sonik Puntamika gostuje u Osijeku: 'Imamo širi roster, trebamo ih pritiskom što prije slomiti'

Nakon što su prošle sezone izjednačili najbolji rezultat u povijesti kluba, pred košarkaškima Sonik Puntamike novi su izazovi u domaćem prvenstvu...

U odnosu na momčad koja je pod vodstvom trenera Hrvoja Vlašića zauzela peto mjesto na ljestvici HT Premijer lige, u zelenoj svlačionici više na stanuje osam igrača (Jakov Vladović, Teo Petani, Marin Vručinić, Sandro Rašić, Lovre Runjić, Tomislav Cvitković, Daniel Zovko i Ante Gospić), no pristigle zamjene garantiraju nastavak dinamične i atraktivne košarke kojom su Soniksi lani osvojili srca hrvatske sportske javnosti.

Najzvučnije pojačanje pred novu sezonu zasigurno je 32-godišnji hrvatski reprezentativac Pavle Marčinković koji se nakon deset godina izbivanja vratio u rodni grad, a nikako se ne smije podcijeniti ni predviđeni doprinos nekadašnjeg igrača Cibone i Zadra Petra Marića koji će donijeti prijeko potrebnu dozu iskustva u redove Sonika. Uz dvojicu veterana, nova lica u momčadi iz Jazina su i mladi Gabriel Marić, Luka Tomas, Marko Jurič, Marko Prskalo i Ivan Vučić koji će u Zadru tražiti dodatnu afirmaciju na premijerligaškoj sceni, a valja istaknuti i dolazak mladog Ukrajinca s iskustvom igranja sveučilišne košarke i FIBA-ine Lige prvaka Israela Zvi Kolomoiskog koji bi mogao donijeti vrijedan šuterski impuls s klupe. Ostatak družine čine kapetan Dino Palčić, iskusni Marino Šarlija te precizni šuter Filip Jošić, koji će u kombinaciji s mladim Dominikom Zelantom, Šimom Keserovićem, Nikom Manojlovićem i Davidom Pavinom olakšati prilagodbu novopridošlim igračima i pobrinuti se da prepoznatljivi duh Puntamike i ove sezone vlada u zelenoj svlačionici.

Prvi izazov pred Kuliševom družinom na rasporedu je u subotu s početkom u 17 sati kada Puntamičani gostuju kod Vrijednosnica Osijek.

"Prvo kolo uvijek nosi određeni fond nepoznanica, kako vezano za suparnika tako i po pitanju naših mogućnosti, prije svega jer su rosteri dosta promijenjeni, ali i zato što smo mi momčad kompletirali kroz cijeli pripremni period. Nadam se da smo s dobrim trenažnim programom i s dobrom kemijom spremni kompenzirati određene nepoznanice i da ćemo na kvalitetan način odgovoriti izazovima. Cilj nam je odigrati utakmicu visokog intenziteta, na vrhuncu naših energetskih mogućnosti, i biti taktički disciplinirani", kazao je trener Stipe Kuliš.

Vrijednosnice su u odnosu na prošlu sezonu ostale bez trojice bitnih igrača Roberta Kujundžića, Pavla Paića i Arijana Lakića, no zamijenili su ih Anyiarbany Makoi, Marko Bošnjak i Lazar Nekić te Puntamičane ne očekuje nimalo lagan zadatak.

"VROS ima korektan balans između vanjske i unutrašnje linije. Gro poena leži u rukama igrača na vanjskim pozicijama, međutim Topolović im nosi dubinu te smo se u pripremi utakmice trebali fokusirati na oba aspekta kako bismo što je moguće spremniji dočekali susret", dodao je Kuliš.

Težine izazova svjestan je i kapetan Dino Palčić koji je uvjeren da njegovi suigrači imaju potrebnu kvalitetu da se iz Slavonije vrate s prva dva boda.

"Mislim da je momčad koju smo složili jako kvalitetna, no to trebamo i pokazati na parketu. Naš roster je jako širok, puno širi nego Osijekov i trebamo ih kontinuiranim tempom i pritiskom pokušati što je moguće prije slomiti", izjavio Palčić.

Utakmica se igra u maloj dvorani Gradski vrt, s početkom u 17 sati.

ODLASCI
Jakov Vladović (prestanak igranja)
Teo Petani (prestanak igranja)
Marin Vručinić (Zabok)
Sandro Rašić (Cedevita Junior)
Lovre Runjić (Split, istek posudbe)
Tomislav Cvitković (Gorica)
Daniel Zovko
Ante Gospić

DOLASCI
Pavle Marčinković (Split)
Petar Marić (Zabok)
Gabriel Marić (Zabok)
Luka Tomas (Zabok)
Marko Jurič (Dinamo Zagreb)
Marko Prskalo
Ivan Vučić (Alkar)
Israel Zvi Kolomoisky (Dnjipro)

MOMČAD

Stručni stožer: Stipe Kuliš (trener), Roko Jurlina i Jakov Vladović (pomoćni treneri), Jure Šango (kondicijski trener)

Igrači: Dino Palčić, Marko Jurič, Luka Tomas, Filip Jošić, Israel Zvi Kolomoisky, Petar Marić, Gabriel Marić, David Pavin, Ivan Vučić, Pavle Marčinković, Dino Ninčević, Šime Bašić, Niko Manojlović, Juraj Brajčić, Dominik Zelanto, Šime Keserović, Marko Prskalo, Marino Šarlija.

FOTO: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!