Nogomet

Sport ponedjeljkom: Dalić objavljuje novi popis, Napoli i Barcelona zaključuju kolo

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.09.2021.
Sport ponedjeljkom: Dalić objavljuje novi popis, Napoli i Barcelona zaključuju kolo

Ponedjeljak je obično dan zatišja u sportskom svijetu pa je tako i danas. Talijani i Španjolci dovršit će svoje prvenstveno kolo, a počinju ATP turniri u Metzu i Nur Sultanu...

Serie A, četvrto kolo: Udinese - Napoli, 20:45

Italija je zaokupirana krizom Juventusa, a ispod radara prolazi Napoli koji još uvijek nije ispustio niti bod. Napolitanci izgledaju dobro, odigrali su kvalitetnu utakmicu i tijekom tjedna u Europskoj ligi kod Leicestera te na gostovanje kod Udinesea odlaze s ambicijom uzimanja sva tri boda.

To je gostovanje na kojem je Juventus posrnuo u prvom kolu i uhvatio samo bod, ali Juventus u ovom trenutku nije neka referenca jer niti igra dobro, niti ima dobre rezultate. Udineseov start je dobar, ima dvije pobjede i remi, no treba uzeti u obzir da je uz taj remi s Juventusom upisao još dvije pobjede protiv Spezije i Venezije.

Tradicija ne ide u prilog Udineseu koji je od zadnjih 11 međusobnih dvoboja protiv sastava iz Udina slavio u njih čak deset. Jedan međusobni dvoboj u tom razdoblju okončan je remijem 1:1, a Udinese je zadnji put slavio još u travnju 2016. godine. Koliko je to davno bilo najbolje pokazuje podatak da je dvostruki strijelac u pobjedi 3:1 bio Bruno Fernandes, aktualna zvijezda Manchester Uniteda.

La Liga, peto kolo: Barcelona - Granada 21:00

Puno toga ne ide u prilog Barceloni koja doživljava udarce van terena, a sada ih je počela primati i na terenu. U kakvom se trenutku Barca nalazi najbolje je pokazao dvoboj protiv Bayerna u Ligi prvaka. Solidan start u španjolsko prvenstvo nije nešto posebno napunio samopouzdanjem momčad koja je bila potpuno nekonkurentna Bayernu.

Naravno, odmah nakon takvog nastupa krenule su priče o potencijalnom otkazu Koemanu, već su mediji pronašli zamjenu u Jordiju Cruijffu što je i on sam odmah i demantirao i odbacio. No, tako je to u velikim klubovima, jedan poraz dovoljan je da se krene u priče o promjenama, a promjene obično znače odlazak trenera.

Sve osim pobjede protiv Skromne Granade značilo bi samo novi udarac za Barcelonu koja je financijski u jako teškoj situaciji, ostala je bez Messija koji je bio pola momčadi u svakom smislu, ne igra dobro, muči se, navijači su nestrpljivi, a nemoć protiv Bayerna samo je situaciju učinila još težom.

Dalićev popis

8. i 11. listopada Hrvatsku očekuju još dva susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prvo će gostovati u Larnaki gdje će igrati protiv Cipra, a onda se vraća kući te će u osječkom Gradskom vrtu igrati protiv Slovačke.

Zlatko Dalić danas će objaviti popis igrača na koje računa za ova dva susreta i bit će zanimljivo vidjeti koliko će se on razlikovati u odnosu na onaj prošli za dvoboje s početka ovog mjeseca. Tu je Hrvatska unatoč teškom rasporedu u tri utakmice uzela sedam bodova, ostavila dobar dojam protiv Slovenije i očekuje se kako će oni koji su zdravi i spremni ponovno biti tu.

Vraćaju se Luka Modrić i Ante Budimir koji su se oporavili od ozljeda, a kriza je nastala u zadnjoj liniji gdje su Domagoj Vida i Dejan Lovren ozlijeđeni. Duje Ćaleta-Car u Marseilleu je pao u drugi plan, ozljedu vuče Lovro Majer...

Neki igrači koji nisu bili na popisu ističu kandidaturu, Josip Brekalo odlično je krenuo u Torinu, Josip Stanišić u Bayernu konstantno dobiva priliku, Luka Sučić igra odlično u Salzburgu, Ante Rebić briljira u Milanu, ali njega ipak ne treba očekivati na popisu dok se ne kavi Daliću i pokuša ispraviti pogrešku kojom se eliminirao.

Ostali događaji dana

Portugalska liga: Benfica - Boavista 20:00
Braga - Tondela 22:15

Ruska liga:
Ural - Lokomotiv Moskva 15:30
Rubin - Zenit 17:30
CSKA - Spartak 18:30

ATP turniri u Metzu i Nur Sultanu, prvo kolo

WTA turnir u Ostravi, prvo kolo

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!