Nogomet

Gustafsson: 'Naš put do trofeja u svibnju počinje u Biogradu'

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.09.2021.
Gustafsson: 'Naš put do trofeja u svibnju počinje u Biogradu'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Jens Gustafsson najavio je prve obveze Bijelih u Kupu. Hajduk će se nakon devet dana na teren vratiti u Biogradu protiv Primorca...

Nogometaši Hajduka su nakon susreta s Istrom imali dugu pauzu od čak devet dana zbog odgođenog derbija pa željni igre čekaju put u Biograd. Tamo ih očekuju obveze protiv Primorca u Kupu, a susret je najavio trener Bijelih Jens Gustafsson.

"Imali smo dugu pauzu od zadnje utakmice, trenirali smo dobro i osjećamo se spremni za utakmicu. Također znamo da u Kupu ovakve utakmice trebate pobjeđivati kako bi došli do trofeja. Naš put do željenog trofeja u svibnju počinje ovdje i moramo se suočiti sa svakim tko dolazi na putu."

Iako je biogradska momčad trećeligaš, priprema je opet napravljena temeljito i Gustafsson zna na kakvu ekipu ide.

"Vidjeli smo ih uživo i znamo dosta, znamo da će biti dobra atmosfera. To je dobro za njih, ali i za nas jer to je srce nogometa, kad dolazite u takve sredine. Znamo dovoljno o Primorcu kako bi bili dobro pripremljeni."

I zdravstveni bilten u ekipi se popravlja pa bi Hajduk napokon mogao dobiti širinu za kojom vapi od početka sezone.

"Situacija je dobra, polako se vraćaju oni koji su izostali. Posavec i Eduok su 100 posto vani, ali na druge više ili manje računam. Neki će čekati do Lokomotive, ali vidjet ćemo."

Momčad je igrala i međusobne trening utakmice gdje nije bilo poštede, a tu trener može vidjeti tko je spreman za utakmice.

"Uvijek treniramo jako, to je ono na što možemo utjecati i treba nam mnogo dobrih dana i treninga kako bi došli do razine koju želimo. Ako želimo trofej u svibnju, moramo raditi naporno svaki dan. Igrali smo i međusobnu utakmicu jer došli smo do željene dubine ekipe i sad želimo da igrači izazovu jedni druge kako bi vidjeli tko je spreman odgovoriti kad dođe do utakmica", zaključio je Gustafsson.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!