Nogomet

Sportska subota: Praznik za ljubitelje sporta, dan prepun zanimljivih događanja

Branimir Korać • subota, 25.09.2021.
Sportska subota: Praznik za ljubitelje sporta, dan prepun zanimljivih događanja
Foto: Pixsell

Subota je kao i obično najbogatiji sportski dan u tjednu. Od domaćih pa do svjetskih borilišta niz je velikih utakmica i događaja koji mogu zadovoljiti zahtjeve svih ljubitelja sporta...

HT Prva liga, deseto kolo

S današnja dva susreta kreće deseto kolo HT Prve lige. U akciji su Slaven Belupo i Dinamo od 17 sati u Koprivnici te Šibenik i Osijek od 19:05 na Šubićevcu.

Dinamo ima neriješenih računa s Koprivničancima. U prvom kolu ove sezone Slaven Belupo je na Maksimiru iznenadio Dinamo i svladao ga je s 2:0. Modri su odigrali slabu utakmicu, Slaven Belupo iskoristio je svoju priliku i došao do velika tri boda. Na žalost po Koprivničance, bio je to bljesak na startu i nakon toga više nisu tako dobro izgledali.

Uslijedio je niz lošijih nastupa, Dean Klafurić dobio je otkaz, a zamijenio ga je Zoran Zekić. Na klupi Dinama je i dalje Damir Krznar koji nije zaboravio taj poraz od Koprivničanaca.

"Bila je to utakmica u kojoj su igrači Slavena Belupa zaista dobro odradili svoju fazu obrane i pobijedili. Sigurno je da će nas stoga i sad čekati s dodatnim motivom i optimizmom. Naš je zadatak jednostavan, a to znači da moramo biti jednako motivirani i u utakmicu ući s jednakom željom i tako se izboriti za nova tri boda. Igrači Slavena Belupa iznimno su dobro reagirali na promjenu trenera. Osim toga, tu je i nekoliko novih igrača u svlačionici, u momčadi su napravili svojevrsnu doselekciju, izgledaju zaista dobro", kaže Krznar.

U drugom današnjem susretu Osijek gostuje na Šubićevcu i ne očekuje lagan posao. Šibenčani su u dosadašnjem dijelu sezone na svom travnjaku upisali sve pobjede, ali nisu imali ovako teškog protivnika kao što je Osijek.

Marin Jakoliš i Antonio Marin isprofilirali su se kao najopasniji igrači i na njih će Osijek morati posebno pripaziti. S druge strane Bjelica ima problem s Ramonom Mierezeom koji je prestao zabijati i morat će ga probuditi.

"Šibenik je pobijedio zadnje tri utakmice na domaćem terenu, neke i dosta uvjerljivo. Poštujemo ih, imaju spoj iskustva i mladosti, neke igrače koji posljednjih sezona možda nisu bili na pravoj razini ali sada igraju jako dobro poput Jakoliša i Marina. Tu je i iskusni Bačelić-Grgić koji svojom kvalitetom diktira ritam utakmice. Nezgodni su, dobro posloženi, ali uvijek gledamo najviše sebe, da naša momčad bude na najboljoj razini i to očekujem od svojih igrača", kaže Bjelica.

Liga prvakinja, treće kolo: Podravka Vegeta - CSM Bukurešt (18)

Podravka traži drugu pobjedu u Ligi prvakinja, no neće imati lagan posao. Igra protiv vrlo jakog CSM Bukurešta koji je u prva dva kola upisao poraze od Esbjerga 22:21 i Rostova 30:27 te traži iskupljenje u Koprivnici.

CSM ima vrlo jaku ekipu, svakako je predvodi Cristina Neagu koja je na svojoj poziciji jedna od najboljih igračica svijeta. Tu je i Jelena Grubišić, sjajna hrvatska vratarka, ali i niz reprezentativki brojnih zemalja.

Međutim Podravka traži pobjedu, na svom parketu bez obzira na ime protivnika pokušat će se nametnuti i doći do bodova. Prvo kolo i dvoboj protiv Budućnosti je smjer kojim Podravka treba ići, bila je dobra i u prvom poluvremenu u Mađarskoj protiv Ferencvaroša, no tamo ipak nije izdržala pritisak u nastavku susreta.

Trener Podravke Neven Hrupec svjestan je koliko težak posao čeka njegove djevojke.

"Sigurno da dolaze s imperativom pobjede. Mi smo pogledali obje njihove utakmice, a pogledali smo i utakmicu s Rapidom koji je izuzetno jak ove godine te je kupio dosta pojačanja. Rekao bih da su u tom ogledu odigrale svoju najbolju utakmicu i ja kao trener sam svjestan snage koju imaju. Puno toga ovisit će o Cristini Neagu koja je igrač koji može dobiti svaku ekipu na ovom svijetu i kad je ona motivirana i kad je spremna, sve igračice pored sebe napravi 20-30 posto boljima. Podravka može za njih biti iznenađenje jer imamo dobru atmosferu, pozitivnu energiju i mislim da se ove djevojke ne boje. Poštujemo ih, ali dat ćemo sve od sebe", ističe Hrupec.

HT Premijer liga, drugo kolo

U HT Premijer ligi na rasporedu je drugo kolo. Danas će biti odigrana četiri susreta, a u akciji od naših najboljih klubova bit će tek Zadar. Cibona i Split jučer su odrađivali prvo kolo ABA lige te će u ponedjeljak odigrati svoj susret drugog kola.

Zadar danas gostuje kod Škrljeva gdje neće imati jednostavan posao. S ovim protivnikom susreo se u pripremama i doigrali su dosta ravnopravnu utakmicu tako da zna Perinčić što otprilike može očekivati od Škrljeva te što Rajković može očekivati od Zadra.

"Očekujem zahtjevnu utakmicu, odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu protiv njih tijekom priprema, koja je bila jako kvalitetna. Radi se o ekipi koja igra agresivno po cijelom terenu, primarno ćemo morati odgovoriti na tu njihovu agresivnost. Dobro smo se pripremili i dobro smo trenirali, ako budemo pravi i ako budemo momčad onda ne bi trebali imati problema upisati pobjedu", poručuje Perinčić.

Gorica na svom parketu igra protiv Alkara i u taj susret ulazi kao favorit. U prvom kolu odigrala je dobro i slavila protiv Šibenke u gostima, a s druge strane Alkar je visoko poražen kod kuće protiv Cibone. Goričani neće podcijeniti goste.

"Alkar stiže s novim trenerom i dosta izmijenjenim rosterom u odnosu na prošle sezone. Dosta je novih igrača i stvarno imaju širok roster s 10 ili 11 igrača koji mogu igrati. Treba reći da su to mladi igrači i sigurno će im trebati vremena za uigravanje. Mi imamo svoj neki ritam, krenuli smo s utakmicama i čekaju nas tri utakmice u sljedećih tjedan dana. Moramo to odraditi na pravi način i pripremamo se za svaku utakmicu jednako. Na domaćem parketu smo favoriti, međutim moramo to pokazati svojim stavom i postavljanjem pred samu utakmicu", poručuje Josip Sesar.

U dvoboju dvije momčadi koje su u prvom kolu poražene u Zadru se sastaju Sonik Puntamika i Šibenka. Sonik je u prvom kolu teško stradao u gostima kod Vrijednosnica Osijek što je predstavljalo kao veliko iznenađenje. S druge strane Šibenka je igrala na svom parketu protiv Gorice koja je potvrdila kvalitetu i iskontrolirala susret.

"Ekipa Sonik Puntamike je sastavljena od iskustva i mladosti. Imaju i reprezentativca Marčinkovića, imaju iskusne Šarliju i Marića te mlade nadolazeće snage Tomasa i Gabrijela Marića, tako da je to respektabilna ekipa. Prva utakmica u Osijeku nije njihovo realno stanje, iako Osijeku svaka čast na izvanrednoj partiji. Mi smo ovaj tjedan stvarno dobro radili, momci su maksimalno motivirani i svjesni su da nismo odigrali na našoj razini kako znamo, možemo i treniramo. Maksimalno su se motivirali i rade, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv Sonika", poručuje pomoćni trener Petar Maleš.

Poraz na startu upisao je i Zabok, no očekivani protiv Zadra. Sada ga čeka protivnik koji mu je bliži po kvaliteti, igrat će kod kuće protiv Vrijednosnica Osijek koje su na startu izgledale neočekivano dobro. Osječani su se u međuvremenu i pojačali što je dodatni znak za oprez kod Zdravka Radulovića.

"Mi smo potpuno nova i mlada ekipa, malo je igrača ostalo od prošle sezone. Imali smo i dosta ozljeda u pripremnom razdoblju tako da nismo mogli normalno raditi sa svim igračima. Popića i Budimira smo dobili pred sam početak sezone i treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Međutim imamo dosta potencijala. Tom visokom pobjedom Osječani su iznenadili košarkašku javnost, odigrali su stvarno dobro, ali i ne vjerujem da Sonik može lošije od onoga. Treba pričekati da se odigra par kola pa će se bolje vidjeti tko je gdje."

HT Premijer liga, drugo kolo:
Gorica - Alkar 18:00
Sonik Puntamika - Šibenka 18:00
Škrljevo - Zadar 18:00
Zabok - Vrijednosnice Osijek 19:00

Veliki dvoboji u ligama petice

Dan velikih dvoboja i u Ligama petice otvorit će u rano poslijepodne Chelsea i Manchester City. Thomas Tuchel je svojim dolaskom preporodio Chelsea, ta priča je već jako dobro poznata, kao i ona i Chelseajevom preporodu s realizacijom nakon dolaska Romelua Lukakua. Belgijac će biti veliki izazov i za obranu Manchester Cityja.

U dosadašnjih pet kola Chelsea nije imao lagan raspored, samo je u prvom kolu igrao protiv lakšeg protivnika i tada je svladao Crystal Palace, a zatim je slavio protiv Arsenala pa remizirao s Liverpoolom, svladao Tottenham i Aston Villu. Tko zna kako bi završio i dvoboj protiv Liverpoola u kojem je Chelsea izgledao jako dobro sve do isključenja Reecea Jamesa nakon čega je ipak bio u podređenoj poziciji.

Manchester City je pak dosad upisao poraz od Tottenhama i remi protiv Southamptona, polako se zahuktava i podiže.

Zanimljivo će biti i u šestom kolu Serie A u kojem Inter dočekuje Atalantu. Inter ima sve pobjede osim jednog remija koji je neočekivano stigao protiv Sampdorije. I on je došao nakon povratka igrača s reprezentativne akcije gdje su neki igrali tri utakmice u sedam dana, Inzaghi je morao prilagoditi minutažu pojedinaca tome i Sampdoria je to iskoristila.

U ostalim susretima Inter je izgledao uglavnom uvjerljivije, a svakako uvjerljivije nego Atalanta. Ove sezone definitivno nije onako efikasna kao prošle dvije sezone, ne izgleda onako moćno, ali i dalje je vrlo jak protivnik. Inter će biti na velikom iskušenju, prvom pravom u talijanskom prvenstvu ove sezone.

Zanimljiv dvoboj čeka nas i u La Ligi gdje raspucani madridski Real dočekuje Villarreal. Madriđanima odgovara način igre koji njeguje Carlo Ancelotti, puno su efikasniji nego što je to bio slučaj kod Zinedinea Zidanea, Benzema je u sjajnoj formi, eksplodirao je Vinicius Junior, a mladi Eduardo Camavinga vrlo brzo je kupio navijače.

Danas bi trebao nastupiti i Luka Modrić koji je u prošlom kolu dobio odmor kako bi što spremniji i svježiji dočekao ovaj važan dvoboj protiv Villarreala. Barcelona ima velikih problema, Atletico se muči i Real trenutno izgleda kao glavni favorit za naslov prvaka. Hoće li ga zaustaviti Unai Emery, ostaje za vidjeti. Villarreal je vrlo čvrsta momčad, ove sezone specijalizirao se za remije i sigurno ne bi imao ništa protiv da i ovdje uzme bod.

Ostali događaji dana

Premier liga, šesto kolo:
Chelsea - Manchester City 13:30
Manchester United - Aston Villa 13:30
Everton - Norwich 16:00
Leeds - West Ham 16:00
Leicester - Burnley 16:00
Watford - Newcastle 16:00
Brentford - Liverpool 18:30

Ligue 1, osmo kolo:
St. Etienne - Nice 17:00
Strasbourg - Lille 19:00
Lyon - Lorient 21:00
PSG - Montpellier 21:00

Druga HNL, sedmo kolo:
Kustošija - Sesvete 15:00
Cibalia - Dubrava 16:00
Dinamo II - Rudeš 16:00
Inter - Dugopolje 16:00

Serie A, šesto kolo:
Spezia - Milan 15:00
Inter - Atalanta 18:00
Genoa - Verona 20:45

Bundesliga, šesto kolo:
Bayer Leverkusen - Mainz 15:30
Eintracht Frankfurt - Köln 15:30
Hoffenheim - Wolfsburg 15:30
RB Leipzig - Hertha 15:30
Union Berlin - Arminia 15:30
Borussia M - Borussia D 18:30

La Liga, sedmo kolo:
Alaves - Atletico Madrid 14:00
Valencia - Athletic Bilbao 16:15
Sevilla - Espanyol 18:30
Real Madrid - Villarreal 21:00

Laver Cup drugi dan, polufinala na ATP turnirima u Nur-Sultanu i Metzu te WTA turniru u Ostravi

Boks: Anthony Joshua - Oleksandr Usik

Kvalifikacije za VN Rusije u Formuli 1 (14)

Paket24 Premijer liga, treće kolo:
Umag - PPD Zagreb 17:30
Zamet - Moslavina 18:00
Dubrava - Spačva 19:00
Karlovac - Rudar 19:00
Bjelovar - Varaždin 19:14

1. HRLŽ, drugo kolo:
Koka - Sesvete 17:00
Zrinski - Trogir 18:00
Dalmatinka - Osijek 19:00
Umag - Bjelovar 19:00
Zelina - Lokomotiva 19:00

Liga prvaka, kvalifikacije: Sintez Kazan - Jadran Split (10:45)

Drugi dan Judo Grand Prixa u Zagrebu, nastupa desetoro Hrvata.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Izdvojeno