Nogomet

Sport ponedjeljkom: Zadar ima težak start u ABA ligi, završava deseto kolo HT Prve lige

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.09.2021.
Sport ponedjeljkom: Zadar ima težak start u ABA ligi, završava deseto kolo HT Prve lige
Foto: Pixsell

Ponedjeljak prema običaju donosi mali predah nakon sportski vrlo aktivnog vgikenda, ali svejedno nas očekuje nekoliko itekako zanimljivih događaja...

HT Prva liga, deseto kolo: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 (18)

Deseto kolo HT Prve lige zaključit će u Kranjčevićevoj Hrvatski dragovoljac i Istra 1961. Dragovoljci su se probudili od dolaska na klupu Davora Mladine, izgledaju bolje i uostalom ne znaju za poraz u ta tri kola. Bilo je tu malo i sreće i u Velikoj Gorici, ali i u prošlom kolu protiv Rijeke koja je puno toga promašila, a u 89. minuti domaćina je spasio od poraza VAR.

Mladina u ovom susretu neće moći računati na Veljaču, Rocu, Turkalja i Ćosića, no problema ima i Istra koja je bez suspendiranog Abdallahija te ozlijeđenih Matića, Ivančića, Marina i Burtona. Očekuju se promjene u momčadi u odnosu na zadnji dvoboj protiv Slaven Belupa, neke prisilne, a neke s taktičke strane.

"Važna utakmica je pred nama, kako za nas tako i za njih. Igramo ligu gdje je vrlo lako popeti se par mjesta iznad, isto tako ispod, zato je pred nama velika prilika. Hrvatski dragovoljac je dobra ekipa, ima novog trenera, nove igrače i zna što radi na terenu. Njihove kvalitete sada su izraženije nego na početku sezone, a mi moramo iskoristiti svoje šanse", poručio je Gonzalo Garcia.

Ove dvije momčadi trenutno su u različitom momentumu pa je tako Hrvatski dragovoljac u zadnja tri kola upisao pobjedu u Koprivnici te remije protiv Gorice i Rijeke. U tom susretu protiv Rijeke vodio je 2:0 pa u posljednjim trenucima skoro ostao i bez boda, a s druge strane Istra je u prošlom kolu u zadnjim sekundama upravo izborila bod u Koprivnici. Prije toga upisala je dva poraza.

ABA Liga, prvo kolo: Zadar - Partizan (18)

Zadar je još uvijek nepoznanica, imao je tek dvije službene utakmice i to ih je odradio u potpuno različitom izdanju. Kod kuće je slavio protiv Zaboka vrlo uvjerljivo, ali onda je uvjerljivo svladan u gostima kod Škrljeva. Bio je to velik kiks za koji je trener Ivan Perinčić preuzeo odgovornost.

Nakon poraza obično tražite brzo iskupljenje, ali Zadru u goste dolazi jedan od glavnih kandidata za regionalnu titulu, Partizan koji se iznimno pojačao, doveo je Željka Obradovića na klupu, ali zajedno s njim i značajno pojačao momčad. Kada je Obradović stigao, bilo je jasno da će tražiti i značajno kvalitetniju momčad od one koja ga je dočekala pa je tako doveden niz velikih pojačanja.

"Dva dana nakon utakmice protiv Škrljeva dolazi nam Partizan. Ne treba puno govoriti o Partizanu jer se radi o vrhunskoj ekipi koja je posložena za najviše ciljeve. Ekipa je vođena možda najboljim europskim trenerom u povijesti, Željkom Obradovićem. Poseban će biti osjećaj i gušt igrati protiv njih. Žao mi je što nemamo vremena za pripremu jer Partizan zahtjeva puno više vremena. Ali igramo kod kuće, ovo je izuzetno dobra prilika svima nama da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu koja ima cilj da igra Euroligu. Trebat ćemo biti prava momčad, moramo biti na 150 posto svojih mogućnosti da bi bili u prilici da dobijemo utakmicu. Kad pogledaš njihove utakmice od prve protiv Cibone do zadnje protiv Ulma, razlika u kvaliteti njihove igre je ogromna", kaže Perinčić.

Partizanu je ovo prva službena utakmica, u pripremama je igrao šareno, ali se polako dizao i izgledao sve bolje. Zadru neće biti nimalo lako, morat će se boriti s kvalitetom protivnika, a poraz od Škrljeva svakako je udarac na samopouzdanje.

HT Premijer liga: Split - Cibona (20)

Split nije dobro krenuo u sezonu, nisu se očekivala baš dva poraza prošlog tjedna, ali isto tako niti nije neki poseban šok. Momčad se kasno počela slagati i okupljati, Amerikanci još nisu blizu one razine koja se od njih očekuje, Roko Ukić tek je odlučio nastaviti karijeru i još nije bio u konkurenciji za nastup, a dobar dio nositelja igre od prošle sezone, zajedno s trenerom, napustilo je klub.

U Splitu sada nemaju drugog izbora nego nadoknađivati propušteno u pripremama, podizati se i početi iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. U goste mu dolazi Cibona koja je s druge strane potpuno drugačije ušla u sezonu. Prošle sezone Split je bio bolji od Cibosa u svim susretima, međutim u ovom trenutku situacija je nešto drugačija i domaćin nije favorit.

Cibona je za razliku od Splita brzo posložila momčad, imala je mir na pripremama i dobro je radila. Vidi se to i na rezultatima i na izvedbi, na stranu što je u gostima visoko slavila protiv Alkara, tu se pobjeda i očekivala, no nije se očekivala ona u Baru protiv Mornara gdje je Cibona uz pobjedu prikazala i sjajnu igru. Igrala je brzo, agresivno, moderno i upisala vrijednu pobjedu.

"Dolazimo na noge protivniku kojeg dobro poznajemo i s kojim smo odigrali puno utakmica otkada sam ja na klupi Cibone. Već smo dosta dugo na ovom gostovanju, bit će ovo šesti dan izvan Zagreba. Unatoč tome mislim da smo se pripremali najbolje što možemo i očekujem da odigramo dobru utakmicu, da budemo energetski na razini i pariramo ekipi Splita te se onda možemo nadati i rezultatu", poručio je trener Cibosa Vladimir Jovanović.

Ostali važni događaji dana

Serie A, šesto kolo:
Venezia - Torino 20:45

Premier liga, šesto kolo
Crystal palace - Brighton 21:00

La Liga, sedmo kolo:
Celta - Granada 21:00

Prvo kolo ATP San Diego, ATP Sofia, WTA Chicago (Vekić - Li 16:00), WTA Nur-Sultan

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!