Liga prvaka, skupina D, 2. kolo, 28.09.2021, 21:00 h
Real Madrid
Real Madrid 1:2 Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol

Senzacionalni Šerif usred Madrida golom luksemburškog veznjaka srušio Real!

Jan Šneler • utorak, 28.09.2021.
Senzacionalni Šerif usred Madrida golom luksemburškog veznjaka srušio Real!

Šerif se pobrinuo za apsolutnu senzaciju pobjedom u gostima kod madridskog Reala s 2:1. Pobjedu Moldavcima donio je reprezentativac Luksemburga Sebastien Thill krasnim golom u 90. minuti!

Poput kakve mitološke bitke, nogometaši Šerifa od početka susreta bili su u podređenom položaju i čvrstim bedemom nastojali spriječiti domaćina da dođe do pogotka. Ipak, u 25. minuti otvorilo se i gostima.

Dovoljan je bio ubačaj Cristiana koji je upisao već treću asistenciju ove sezone, a u skoku je najbolji bio Jasur Jakišibajev. Real je i dalje bio bolji, pokušavali su Karim Benzema i Eden Hazard, ali bez učinka.

Činilo se da će obranu Šerifa biti izuzetno teško probiti jer su se gosti branili fenomenalno. U drugom dijelu nastavak prvog poluvremena, uz ipak nešto malo više sreće za domaći sastav. U 63. minuti, Vinicius Junior pada u šesnaestercu nakon očiglednog kontakta, a sudac Lawrence Visser pregledava videosnimku i opravdano pokazuje na kazneni udarac.

Jedanaesterac je izveo Benzema, a Real dobio priliku da u posljednjih pola sata dođe do slavlja. Opsada je bila strašna, na trenutke se činilo da će svih 10 Šerifovih igrača u polju ući u šesnaesterac, ali gosti su izdržali.

VAR im je poništio pogodak, branili su se junački od svih napada, nešto su im pomogli i domaći poput Luke Jovića koji nije uspio realizirati čistu priliku, a nagrada za strpljenje i ustrajnost došla je u 90. minuti kada je Sebastien Thill fenomenalno pogodio u same rašlje za velikih 1:2 i nova tri boda na kontu Šerifa.

Dodajmo za kraj kako je Luka Modrić u igru ušao u 66. minuti te je imao nekoliko dobrih pokušaja i jednu sjajnu priliku kada je iskosa pogodio gostujućeg vratara.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Šahtar0:0Inter
Real Madrid1:2Šerif Tiraspol
1Real Madrid 614:3+1115
2Inter 68:5+310
3Šerif Tiraspol 67:11-47
4Šahtar 62:12-102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!