Rukomet

Našičani uspjeli, u uzvratu slavili s dovoljnom razlikom i ušli u Europsku ligu

Branimir Korać • srijeda, 29.09.2021.
Našičani uspjeli, u uzvratu slavili s dovoljnom razlikom i ušli u Europsku ligu
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea igrat će u skupini Europske lige. U Našicama su uspjeli doći do dovoljne pobjede koja ih vodi u grupnu fazu...

Nakon poraza u Danskoj kod Bjerringbro/Silkeborga 33:27, Nexe je znao da mu treba pobjeda minimalno istom razlikom kako bi prošao dalje. Na kraju je upravo u tome uspio, slavio je 32:26 i zbog većeg broja golova u gostima prošao je u skupinu.

Danci imaju dobru momčad s nizom kvalitetnih igrača, ali Nexe je igrao jako dobro i zasluženo je slavio.

Već u prvih deset minuta domaćin je pokazao da vjeruje u prolaz i serijom 4:0 odvojio se na 8:4. Od tog trenutka vodstvo nijednom nije ispustio, održavao je prednost koja je dostizala željenih šest razlike, ali se i spuštala na minus dva.

Prvi put Nexe je poveo sa sedam razlike minutu i pol prije kraja kada je Predrag Vejin pogodio za 31:24. Smanjio je odmah Rene Toft Hansen, ali Mario Tomić minutu prije kraja pogađa za 32:25.

Danci nisu imali izbora i morali su ići u brzu realizaciju, Alexander Lynggaard smanjio je na 32:26, ali Dancima to nije bilo dovoljno.

Nexe je imao zadnji napad, nije ga iskoristio, ali nije ostalo dovoljno vremena gostima za kvalitetno izrađen šut i Našičani zadržavaju prednost koja ih vodi u grupnu fazu.

Saša Barišić Jaman zabio je devet golova iz deset pokušaja i to su sve bili udarci sa sedam metara. Po pet golova dodali su Andraž Velkavrh i Halil Jaganjac.

Kod gostiju po pet golova zabili su Mads Andersen i William Bogojevic.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!