Ostali sportovi

Taekwondo dominacija: Jelić i Stojković prve na rang listama svojih kategorija

Sportnet • četvrtak, 30.09.2021.
Taekwondo dominacija: Jelić i Stojković prve na rang listama svojih kategorija

Sjajna godina za hrvatski taekwondo polučila je i odgovarajući uspjeh na svjetskim rang listama gdje Hrvatska ima čak devet predstavnika među najboljih deset u svojim kategorijama...

Rezultatski fenomenalna godina za taekwondo klub Marjan potvrđena je na najnovijim svjetskim rang listama na kojima Hrvatska ima devet sportaša među deset najboljih na svijetu, a od toga ih je čak osam iz splitskog kluba.

Olimpijska pobjednica i europska prvakinja Matea Jelić uvjerljivo je vodeća na svjetskoj rang listi do 67 kilograma s 388 bodova ispred Britanke Lauren Williams s 274 boda.

Prva na svjetskim rang listama je i Lena Stojković, prvakinja Europe do 46 kilograma sa 119 bodova, dok je iza nje Kanađanka Yong koja je skupila 97 bodova.

Na drugom mjestu u kategoriji do 63 kilograma je Lovre Brečić koji sa 106 bodova kasni tek šest bodova iza Belgijanca Achaba. Treća na svijetu u kategoriji do 62 kilograma je prvakinja Europe i brončana na svjetskom prvenstvu Bruna Vuletić.

Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet je na osmom mjestu u kategoriji do 80 kilograma, dok brat i sestra Leon i Nikita Glasnović zauzimaju devete pozicije u kategorijama do 63 i do 57 kilograma. Krug od deset najboljih na svjetskim rang listama za sportaše taekwondo kluba Marjan zatvara olimpijac Ivan Šapina koji je deseti u kategoriji do 87 kilograma.

MATEA JELIĆ – 67 KG 1. mjesto
LENA STOJKOVIĆ – 46 KG 1. mjesto
LOVRE BREČIĆ – 63 KG 2. mjesto
BRUNA VULETIĆ – 62 KG 3. mjesto
TONI KANAET – 80 KG 8. mjesto
NIKITA GLASNOVIĆ – 57 KG 9. mjesto
LEON GLASNOVIĆ – 63 KG 9. mjesto
IVAN ŠAPINA – 87 KG 10. mjesto

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!