Europska liga, skupina H, 2. kolo, 30.09.2021, 21:00 h, Genk
Suci: Mattias Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (Finska)
Genk
Genk
0:3(0:2) Dinamo
Luka Ivanušec 10'
Bruno Petković 45'+3' (11m), 67' (11m)
Dinamo

Sjajna večer Dinama u Belgiji, Genk visoko poražen!

Jan Šneler • četvrtak, 30.09.2021.
Sjajna večer Dinama u Belgiji, Genk visoko poražen!
Foto: Pixsell

Dinamo je u Belgiju otputovao pun samopouzdanja i pokazalo se s razlogom. Nakon poraza od West Hama u prvom kolu, protiv Genka je bio puno bolji i upisao je visoku pobjedu 3:0!

Genk
Genk
Dinamo
26
Maarten Vandevoordt
23
Daniel Muñoz
46
Carlos Cuesta
33
Jhon Lucumí
5
Gerardo Arteaga
8
Bryan Heynen
14
Bastien Toma
(do 70')
42
Kristian Thorstvedt
(do 64')
28
Joseph Paintsil
(do 64')
18
Paul Onuachu
(do 76')
7
Junya Ito
(do 70')
Pričuvni igrači
10
Théo Bongonda
64'
11
Mike Trésor
64'
77
Angelo Preciado
70'
20
Carel Eiting
70'
21
Ike Ugbo
76'
Trener
 
38
(do 70')
7
(do 83')
5
(do 64')
21
(do 83')
90
(do 70')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Krznar

Nakon nekoliko loših utakmica ove sezone, uključujući blijedu partiju protiv West Ham u prvom kolu, Dinamo je konačno odradio pravi susret. Protiv Genka, Modri nisu bili iznimno uvjerljivi u posjedu, nisu kreirali desetke prilika, ali bili su ubojiti u kontrama i prilično efikasni. S takvom igrom, potpuno su slomili Genk i došli do prva tri boda u ovogodišnjoj skupini Europske lige.

Od prve minute Genk je nastojao nametnuti svoj ritam i često u tome uspijevao, no već u 10. minuti susreta, Dinamo je došao do prednosti. Sjajno je loptu iznio Arijan Ademi, Mislav Oršić proigrao je Luku Ivanušeca koji je iz velike blizine znalački pričekao i poentirao za 0:1.

Sjajno odigrana akcija donijela je Dinamu prednost kojom je već u startu primirio domaći sastav. Ipak, Belgijci nisu potonuli te su već u 15. minuti imali solidnu priliku koja je otišla preko gola. Dinamo je djelovao dosta povučeno, nije imao previše posjeda u nogama, ali u kontrama su Modri bili ubojiti.

Svaki izlazak Dinamo iz obruča kojeg je napravio Genk bio je opasan i neugodan po domaći sastav. Upravo to se dogodilo u 36. minuti. Ivanušec, koji je odigrao odličnu utakmicu, sjajno je pronašao Oršića na rubu šesnaesterca čiji siloviti udarac isprve pogađa okvir gola.

Nakon prečke Dinama, dvije velike šanse imao je Genk. Prvo je Dominik Livaković sjajno zaustavio udarac Josepha Paintsile, da bi u 41. minuti nakon kornera, Bryan Heynen pogodio stativu. Činilo se da će Dinamo na odmor otići s minimalnom prednošću, ali u 45. minuti prilikom jednog duela, Toma neoprezno udara Duju Čopa te nakon konzultacije s VAR-om, sudac Mattias Gestranius pokazuje na bijelu točku.

Jedanaesterac je precizno izveo Bruno Petković te donio Dinamu lijepu prednost prije odmora. Drugo poluvrijeme počelo je puno mirnije nego što je bila završnica prvog dijela. Dinamo nije imao potrebe juriti i strpljivo je čekao grešku Genka, dok Belgijci nisu više tako suvereno pritiskali posljednju liniju Modrih.

Pravih prilika nije bilo sve do 65. minute. Vratar Genka promašio je let lopte, Oršić došao u izglednu poziciju da zabije u praznu mrežu, ali s leđa ga faulira Daniel Munoz. Gestranius bez zadrške pokazuje na bijelu točku i dodjeljuje crveni karton igraču Genka, a VAR naknadno potvrđuje njegovu odluku.

Opet je udarcu pristupio Petković, golman Genka bio je blizu lopti, ali udarac je bio precizan te je Dinamo poveo s 0:3. S ogromnom prednošću i igračem više, Dinamo je mogao mirno privoditi susret kraju, a niti Genk više nije imao snage za značajniji pritisak. Susret je završio velikom pobjedom Dinama koji sada ima jako dobru poziciju i može s velikim samopouzdanjem putovati u Beč 21. listopada na susret trećeg kola protiv Rapida.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Genk0:3Dinamo
West Ham 2:0Rapid Beč
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!