Nogomet

Sport ponedjeljkom: Cibona dočekuje Megu, okuplja se nogometna reprezentacija

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.10.2021.
Sport ponedjeljkom: Cibona dočekuje Megu, okuplja se nogometna reprezentacija
Foto: Pixsell

Ovaj ponedjeljak sportom neće biti posebno bogat, u fokusu su okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije i drugo kolo ABA lige u kojem Cibona dočekuje Megu...

ABA liga, drugo kolo: Cibona - Mega (18)

Cibona traži potvrdu odličnog otvaranja sezone u ABA ligi. U Dom Dražena Petrovića dolazi Mega koja je također vrlo mlada momčad s također dobrim otvaranjem sezone. Cibosi su dosad odigrali četiri službene utakmice, jedini lošiji nastup je onaj u Splitu dok je u ostalim utakmicama bila vrlo dobra. Od tog poraza se već oporavila, a to je potvrdila visokim slavljem u petak u prvenstvu protiv Gorice.

Trener Cibosa Vladimir Jovanović morat će nadmudriti imenjaka i prezimenjaka na klupi Mege, a vjeruje kako je njegova momčad spremna za dobru utakmicu.

"Očekuje nas mlada i fenomenalna ekipa s odličnim trenerom. Uz nas oni su najmlađa ekipa u ligi, jako su talentirani i kvalitetni. Bit će potrebna velika koncentracija i energija da se njima parira i ja se nadam da ćemo na našem terenu biti pravi. Nadam se da će i publika prepoznati dvije odlične, mlade ekipe i doći nas podržati u što većem broju na tribinama", ističe Jovanović.

Mega je ove sezone upisala zasad samo jedan službeni nastup i to vrlo uvjerljivu pobjedu kod kuće protiv Studentskog centra na startu ABA lige. Nije to bila toliko zvučna pobjeda kao Cibonina u Baru, ali je ostvarena vrlo visokim rezultatom.

"Čeka nas mlada i perspektivna momčad koja je već u pripremnom razdoblju prikazivala kvalitetne igre, a zatim ih potvrdila u prvom kolu protiv Mornara u Baru gdje je pružila zapaženu igru na oba kraja terena. Cibona u ovom sastavu s vrlo malo promjena funkcionira već dvije godine i mislim da moj kolega Vlada Jovanović radi jako dobar posao. Očekuje nas fizički zahtjevna utakmica, to je dvoboj dva mlada tima gdje se energija i samo trčanje podrazumijevaju. Moramo biti spremni biti 40 minuta koncentrirani i odgovoriti pravom idejom i dobrim rješenjima u igri", kaže Megin Jovanović.

Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije

Danas se okuplja hrvatska nogometna reprezentacija pred kojom su novi izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Problema ne nedostaje, dosta je igrača koji vuku ozljede, dio ne igra u klubu, a posebno je loša situacija u obrani. Zlatko Dalić u toj fazi igre već je morao aktivirati dva pretpoziva pa su u reprezentaciju pozvani Marin Pongračić i Duje Ćaleta-Car.

Hrvatsku prvo očekuje gostovanje u Larnaci protiv Cipra, a nakon toga u Gradskom vrtu dočekuje Slovačku. Važni su to dvoboji u kojima Hrvatska traži maksimalni bodovni učinak. Ciprane i Slovake je svladala u prvim susretima i očekuje se da to ponovno napravi.

Za razliku od prošlog ciklusa u kojem je ostvarila sedam bodova iz tri utakmice te uz posebno dobar nastup u Splitu protiv Slovenije, Hrvatska će biti jača za Luku Modrića.

Pred Dalićem je važan posao, vremena za pripremu nema previše, ali ipak za razliku od onog prošlog ciklusa kada je s jednim treningom morao na Rusiju u gostima, sada će ipak imati malo više vremena i do petka i gostovanja na Cipru dobiti prostora za rad na treninzima.

Ostali važniji događaji

FIBA Liga prvaka, prvo kolo:
San Pablo Burgos - Bešiktaš 20:30

ABA liga, drugo kolo:
Crvena zvezda - Budućnost 21:00

Challenger Mouilleron, prvo kolo:
Machac - Gojo

Challenger Napulj, prvo kolo:
Kolar - Serdarušić
Ajduković - Furness

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!