Nogomet

Gvardiol: 'Neće mi biti problem odigrati lijevog stopera, nismo još uigravali novu obranu'

Matej Kačan • utorak, 05.10.2021.
Gvardiol: 'Neće mi biti problem odigrati lijevog stopera, nismo još uigravali novu obranu'
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je na konferenciji za medije najavio susrete s Ciprom i Slovačkom te je poručio da je spreman i na igranje lijevog stopera...

Nakon što zbog ozljede prije utakmice u Moskvi nije mogao sudjelovati u rujanskoj akciji, u reprezentativni dres vraća se . On je na Euru igrao lijevog beka, ali bi protiv Cipra i Slovačke mogao odigrati stopersku poziciju na što je, kaže, spreman.

"Ne bi mi trebalo predstavljati problem, to je moja prirodna pozicija. Bez obzira na to što sam u klubu igrao lijevog beka, siguran sam da ću odraditi to na što višem mogućem nivou, ako me izbornik stavi na poziciju lijevog stopera."

Izbornik od Cipra i Slovačke želi pun plijen, ali branič Leipziga je svjestan da bez maksimalnog pristupa neće biti lako.

"Danas u nogometu ništa ne ide jednostavno, bilo koje gostovanje donosi dosta muke i znojenja. Očekuje nas dosta teška utakmica, ali mi moramo biti na pravoj razini. Ako je tako, onda ne bi trebalo biti problema."

Gvardiol je dosta burno debitirao na Euru, bilo je tu dobrih i loših stvari, ali iz svega je izvukao pouku.

"Ne bih se vraćao na Euro, to je prošlost, živimo u sadašnjosti. Naučio sam nešto iz toga, to je bilo moje prvo veliko natjecanje i prve utakmice za reprezentaciju. Sretan sam što sam ovdje i veselim se nadolazećim izazovima."

Nakon rujanske akcije je situacija ipak dosta bolja i pozitivnija, iako je i u rujnu bilo mučenja.

"Bilo je teško, ali je najvažnije da smo se stabilizirali, da se vratimo kući zdravi i da budemo kompletni, da budemo maksimalno ozbiljni, odradimo to do kraja i da se na kraju veselimo."

Iako je izbornik u ekipu u odnosu na EURO uveo mnoga nova lica, atmosfera u ekipi ostala je na visokoj razini.

"Ima novih dečkiju, ja sam ovdje jedan od novijih. Atmosfera je uvijek ista, znao vrijeme za šalu i vrijeme za ozbiljnost, s takvim pristupom možemo biti uspješni."

Gvardiol je napravio veliki korak u karijeri odlaskom u Leipzig, a činjenica je da sve više Hrvata igra u Bundesligi, i to ozbiljne uloge.

"Pričao sam s Kramarićem na tu temu i složili smo se da nam je drago što imamo sve više igrača u Bundesligi, to pokazuje kvalitetu koju imamo. Život u Leipzigu? Promijenio se u smislu napuštanja doma, oko ostalog nema promjena. Igram za novi klub, pune tribine su vjetar u leđa koji nisam osjetio u Dinamu prošle sezone, zadovoljan sam u Leipzigu i uvjeren sam da ćemo biti uspješni usprkos tome što nismo dobro startali."

Reprezentacija će u ovom ciklusu sigurno imati potpuno novi izgled obrane, ali Gvardiol još nije mogao odgovoriti na pitanje o tome kako ide uigravanje nove postave.

"Imali smo dan regeneracije i nismo se ozbiljnije bavili taktikom pa bi tek kroz par dana mogli znati što i kako", zaključio je Gvardiol.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!