Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti na teškim ispitima u Ligi prvaka

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 05.10.2021.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti na teškim ispitima u Ligi prvaka
Foto: Pixsell

Aktualni prvaci Hrvatske, odbojkaši i odbojkašice Mladosti, zajedno sa startom u domaćoj Superligi, u ovoj sezoni igrat će na još dva međunarodna fronta, u CEV Ligi prvaka te MEVZA Sredenjeuropskoj ligi...

Nakon subotnjeg 1. kola Superlige, gdje su odbojkaši pobijedili u Domu odbojke Split sa 3:0 a odbojkašice gostovale u Splitu kod Brda, i pobijedile 3:1, slijede im europske utakmice kvalifikacija za CEV Ligu prvaka.

Mladostaši su se već u ponedjeljak autobusom zaputili prema Budvi, gdje ih u srijedu (18.00) očekuje domaća momčad koja ima iskustva igranja u Ligi prvaka. Bernard Bakonji, organizator igre mladostaša, reprezentativac Hrvatske, uoči puta bio je kao i obično pomalo suzdržan u najavama pred utakmicu, vodeći se idejom da je uvijek bolje pokazati se u pravom svjetlu djelima a ne hvastati se riječima.

"Pogledali smo neke njihove susrete na videu i vidjeli da se radi o kvalitetnoj internacionalnoj momčadi u kojoj ima Rusa, Makedonaca, Srba i Slovenaca, uz domaće Crnogorce, naravno. No, i oni su, kao i mi, dosta promijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu pa im treba neko vrijeme za ukomponirati momčad. Također, s njima su u pripremnom periodu igrali i naši superligaši, Ribola Kaštela, tako da smo i tu dobili dosta korisnih informacija."

Mladost je ove sezone promijenila neke igrače, i kao u cronogorskoj momčadi, morat će se još malo dodatno uhodati, pogotovo što su tri reprezentativca, Bakonji, Nikačević i Zeljković posljednji stigli na pripreme, nakon uspješno odrađenog Europskog prvenstva.

"Ima dosta novih igrača, novi je i trener, Radovan Gačić, tako da se u hodu prilagođavamo jedni na druge. Zasada to ide odlično, momčad je trenirala bez nas reprezentativaca, a mi smo se priključili nakon kratkog odmora od EP u optimalnoj formi, tako da naša igra bez obzira na sve dobro izgleda. No, uostalom, ne zamaramo se mi previše suparnikom, već nam je najvažnija prezentacija koju ćemo izvesti u Budvi, i tjedan dana kasnije u Domu odbojke. A u međuvremenu ćemo u povratku iz Budve dug put autobusom 'razbiti' unaprijed odigranom utakmicom 5. kola Superlige u Zadru", rekao je reprezentativac Bernard Bakonji, dvometraš koji će krajem studenoga napuniti 24 godine.

S druge strane, njihove klupske kolegice već su odigrale prvi krug kvalifikacija za Ligu prvakinja, i u dvije utakmice izbacile najbolju ekipu Španjolske Gran Canariju zlatnim setom. Naime, nakon pobjede od 3:1 u Las Palmasu mladostašice su istim rezultatom u uzvratu izgubile u Domu odbojke, pa je bio potreban dodatni, zlatni set koji je razriješio koja će se ekipa u drugom krugu suprostaviti prvakinjama Švicarske Viteos Neuchatelu.

Baš kao i kod odbojkaša, i u ženskoj ekipi tri su reprezentativke, Kulić, Perić i Šamadan, stigle posljednje na pripreme, također podosta izmijenjenog sastava u odnosu na lani. Dinka Kulić, jedna od najpouzdanijih uzdanica trenera Leonarda Barića, koja je bila i među najzaslužnijima u pobjedi protiv Španjolki, uoči domaćeg susret u srijedu 6. listopada (19.00) protiv švicarskih prvakinja kaže:

"Znamo dosta o njima, ekipa je, kao što je i običaj kod Švicarki, internacionalna, a tamo igra i naša igračica Barbara Đapić. Mi smo ušle u jak ritam susreta, prošli četvrtak Gran Canarija u Domu odbojke, subota Brda u gostima, sada srijeda Neuchatel kod nas doma te u subotu Marina Kaštela u MEVZA ligi i u nedjelju Dubrovnik u Superligi, sve u Zagrebu. I onda idući tjedan uzvrat u Švicarskoj. Naporan program, tako da nemamo puno vremena za rekuperaciju, a i sezona je tek počela pa zapravo niti jedna ekipa nije u punoj igračkoj formi. Zato je najvažnije kako ćemo mi odigrati. Ako budemo na našem nivou kako znamo i možemo, onda možemo igrati sa svakim suparnikom, bez obzira na ime i rejting", rekla je 24-godišnja 188 cm visoka korektorica Mladosti koja može odlično odigrati i na poziciji primačice-pucačice, i koja je na kraju još dodala: "Jako smo bile vesele prošli tjedan kada su konačno na tribinama Doma odbojke bili prisutni i gledatelji, i nadamo se da će nas i sada protiv Švicarki doći bodriti u što većem broju, naravno, poštujući sve epidemiološke mjere. Njihova nam podrška jako puno znači!"

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!