Tenis

Ivo Karlović spasio četiri meč lopte i izborio drugo kolo kvalifikacija

Mihaela Bradovski • utorak, 05.10.2021.
Ivo Karlović spasio četiri meč lopte i izborio drugo kolo kvalifikacija

Ivo Karlović izborio je nastup u drugom kolu kvalifikacija u Indian Wellsu. Nakon velike borbe slavio je uz četiri spašene meč lopte...

Ivo Karlović i u poznim danima karijere pobjeđuje. Na startu kvalifikacija u Indian Wellsu upisao je pobjedu protiv Kanađanina Braydena Schnura.

Karlović je slavio u tijesnom dvoboju nakon više od dva i pol sata borbe, pritom je spasio četiri meč lopte i vratio se iz teške situacije.

Prvi set pripao je Schnuru koji je dva puta dolazi do breaka, Karlović se jednom vratio, ali kada je Schnur poveo s 5:4, drugi put nije bilo povratka.

U drugom setu Karlović je propustio dvije set lopte na servisu Schnura kod 5:4, zatim je otvorio tie-break s 5:0, došao je do 6:2, ali Kanađanin je zaprijetio smanjivši na 6:5. Ipak Karlović ukupno šestu set loptu u drugom setu koristi.

Treći set donio je dobru igru obojice na servisu i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Schnur bolje krenuo, poveo je sa 6:3, imao ukupno četiri meč lopte, ali Karlović nije odustajao i preokretom je slavio s 9:7 i prošao dalje.

U ovoj pobjedi pogodio je 22 asa i spasio osam od deset break lopti. U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv 11. nositelja Emilija Gomeza kojeg je svladao 2018. godine na Challengeru u Houstonu sa 7:6, 6:3.

Indian Wells, prvo kolo kvalifikacija:
Ivo Karlović (Hrvatska, 23) - Brayden Schnur (Kanada) 4:6, 7:6(5), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ma'e06.10.2021. u 14:55
    ..2035.god naslov: Karlović priko njemačkog veterana mische zvereva do 2.kola cincinatija..
    ma'e