Nogomet

Ivan Buva nedovoljan Rytasu u Oldenburgu, dobar nastup Borisa Baraća

Branimir Korać • četvrtak, 07.10.2021.
Ivan Buva nedovoljan Rytasu u Oldenburgu, dobar nastup Borisa Baraća
Foto: Pixsell

U susretima prvog kola Fibine Lige prvaka od Hrvata posebno se istaknuo Ivan Buva koji je odigrao sjajnu utakmicu u porazu kod Oldenburga...

Oldenburg je krenuo očekivanom pobjedom protiv Rytasa sa 76:72 u neizvjesnom dvoboju koji je odlučen tek u završnici. Domaćin je tu bio precizan s linije slobodnih bacanja i na kraju je upisao pobjedu.

Predvodili su ga Max Heidegger s 26 poena i Bennett Hundt s 15 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kod poraženih daleko ispred ostalih bio je Ivan Buva koji je za 26 minuta ubacio 21 poen uz četiri skoka, a Gytis Radzevicius dodao je 11 poena i deset skokova.

Mađarski Szombathely iznenadio je atenski AEK i svladao ga je s 83:78. Mađari su najvećim dijelom susreta bili u vodstvu, u zadnjoj dionici uspjeli su dohvatiti i dvoznamenkastu razliku, izdržali su i upisali pobjedu.

Zoltan Perl predvodio ih je s 21 poenom, pet skokova i šest asistencija, Szilard Benke dodao je 16 poena i šest skokova, a Boris Barać za 20 minuta ubacio je 15 uz četiri skoka. Kod AEK-a Nikos Pappas ubacio je 20 poena, a Braian Angola 17.

Ukrajinski Prometey značajno se pojačao, ali nije dobro krenuo u Ligu prvaka. Tri četvrtine odradio je dobro, ali treću od četiri nije. U drugo poluvrijeme ušao je loše i Tenerife je to razdoblje dobio čak s 26:4. Imali su Ukrajinci u prvom poluvremenu i 14 razlike, u zadnjoj dionici čak i vodili, ali tri sekunde prije kraja Aaron Doornekamp ubacio je tricu za pobjedu.

D'Angelo Harrison ubacio je 22 poena uz pet skokova, Chris Dowe 12 poena uz pet skokova, a Miro Bilan deset poena uz šest skokova za 15 minuta. Kod Tenerifa Sasu Salin ubacio je čak 33 poena (8/13 trica) uz osam skokova, a Bruno Fitipaldo 13 poena uz pet asistencija.

Liga prvaka:
Nižnji Novgorod - Unicaja 62:79
Prometey - Tenerife 70:73
Szombathely - AEK Atena 83:78
Galatasaray - Nymburk 101:85
Oldenburg - Rytas 76:72
Brindisi - Hapoel Holon 61:88
Strasbourg - Kalev/Cramo 75:73
Manresa - Ostrow Wielkopolski 81:76

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!