Vodeni sportovi

Filip Jurišić treći uoči završnog dana Europskog prvenstva u bivšem laseru

Branimir Korać, HINA • petak, 08.10.2021.
Filip Jurišić treći uoči završnog dana Europskog prvenstva u bivšem laseru

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić drži treće mjesto uoči zadnjega dana Europskog prvenstva olimpijske klase YLCA 7, koja se nekad zvala Laser, u bugarskoj Varni.

Splićanin je na Crnom moru u petak odjedrio tri plova, u prvom je pobijedio, u drugom u cilj ušao kao 11., a u zadnjem je bio treći što ga je spustilo s drugog na treće mjesto s 39 negativnih bodova. Člana splitskog Mornara je prestigao Cipranin Pavlos Kontides, koji ima pet bodova manje, dok i dalje vodi Britanac Michael Beckett s 30 negativnih bodova.

Jurišiću u borbi za prvu europsku medalju prijeti Mađar Johnatan Vadnai s četiri boda više.

Filip je prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Gdanjsku zamalo izgubio odličje i završio je prvenstvo kao četvrti, a medalja iz Varne bi mu bila njaveći uspjeh u karijeri.

U Varni nema dvostrukog osvajača srebra na olimpijskim igrama Tončija Stipanovića, a od preostale dvojice hrvatskih predstavnika, Bruno Gašpić je ukupno na 29. mjestu, a Alec Cvinar na 78. poziciji u konkurenciji 98 jedriličara.

U ženskom Laser Radialu (YLCA 6) hrvatska olimpijka Elena Vorobjeva nalazi se na devetom mjestu sa 96 bodova. Hrvatsku u Varni predstavlja još pet jedriličarki. Sandra Lulić je na 27. mjestu, Ursula Balas je 50., Karla Šavar se nalazi na 57. mjestu, Carla De Carina drži 62. mjesto, a Nika Manestar je 65.

Vodi Poljakinja Agata Barwinska s 37 bodova ispred Grkinja Vasileia Karachaliou (45).

U neolimpijskoj klasi YLCA 6 za jedriličare do 21 godine Stipe Gašpić je uvjerljivo vodeći i na pragu osvajanja naslova europskog prvaka. Splićanin vodi sa samo 11 negativnih bodova iz osam plovova, a zadnje četiri regate u Varni je pobijedio.

FOTO: Sander van der Borch

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!