Nogomet

Dalić: 'Jedini minus je taj žuti karton Kovačiću kojeg neće biti protiv Slovačke'

Mihaela Bradovski • subota, 09.10.2021.
Dalić: 'Jedini minus je taj žuti karton Kovačiću kojeg neće biti protiv Slovačke'

Izbornik Zlatko Dalić bio je vrlo zadovoljan hrvatskim izdanjem u susretu protiv Cipra. Glatka pobjeda 3:0 koja nije niti u jednom trenutku dolazila pod znak pitanja...

Sve ono što je izbornik Zlatko Dalić tražio od igrača, to su oni i napravili. Izbornik je na kraju bio zadovoljan obavljenim poslom.

"Dečkima čestitam na pobjedi i na tri boda. Bili smo zaista strpljivi, koncentrirani, disciplinirani, odgovorni. To je danas izgledalo dobro, stvorili smo puno šansi i dosta toga promašili, mogla se uvući nervoza, ali nije bila toliko prisutna. Nova tri boda, dominacija i jedini minus je taj žuti karton Kovačiću tako da ga nema protiv Slovačke."

Dalić mora pronaći zamjenu za Kovačića protiv Slovačke.

"Vidjet ću situaciju u ova dva dana kada se vratimo u Hrvatsku, kada se malo odmorimo i vidimo u kakvom su igrači stanju nakon ove utakmice. Vjerujem da je sve u redu i da ćemo protiv Slovačke biti pravi, ali nadam se da ćemo tamo iskoristiti svoje šanse."

Dosta se govorilo o mladoj hrvatskoj obrani koja je prvi put igrala u ovakvom sastavu.

"Naravno da je odlično da smo još jednom ostali bez primljenog gola. Igrali smo sigurno, dobro iako smo imali četvoricu igrača koji nisu igrali dosad zajedno, ali oni su budućnost hrvatskog nogometa idućih 10-15 godina i treba im dati šansu. Bili su dobri, nismo primili gol, ali nismo ni dali Cipru da dođe blizu našeg gola što je zasluga cijele ekipe."

Slovačka je pred eliminacijom i u Osijeku se može i matematički oprostiti od svih nadanja u prolaz.

"Ono što je najvažnije mi i dalje ovisimo sami o sebi i sve je u našim rukama. Mi imamo doma Slovačku, Rusija je u Sloveniji, neće biti lako, ali mi idemo osvajati bodove, pokušati napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Slovačku te da mirno čekamo studeni. Bit će mrtva trka i trebat će više bodova nego što sam mislio u početku, ali mi smo spremni, ovisimo sami o sebi i ako budemo ovako ozbiljni i puni energije, bit će dobro."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!