Nogomet

Dalić potvrdio: Vida i Pašalić kreću od prve minute protiv Slovačke

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.10.2021.
Dalić potvrdio: Vida i Pašalić kreću od prve minute protiv Slovačke
Foto: Pixsell

Hrvatska se priprema za dvoboj protiv Slovačke koji je na rasporedu u ponedjeljak, a izbornik Zlatko Dalić najavljuje promjene u sastavu u odnosu na susret na Cipru...

Jednako kao i Luka Modrić, Zlatko Dalić se ne zamara previše tko će igrati za Slovačku, puni fokus je na tome kako doći do tri boda u ovom susretu.

"Nećemo se puno zamarati sa Slovačkom i njenim igračima. Može biti i opasnije ako budu igrali oni koji nisu igrali prije. Rekao sam da imamo respekt prema reprezentaciji koja ima Škriniara, Kucku, Hamšika. Mi moramo biti spremni i dati svoj maksimum, bez obzira na sastave."

S Rusijom se vodi velika bitka za prvo mjesto.

"Nama je cilj uzeti što više bodova i krenuti prema prvom mjestu. Idemo punim angažmanom, ovo je možda i najvažnija utakmica, Rusija je na teškom gostovanju i ovo nam je možda prilika da se približimo Kataru."

Slovaci su u prošlom kolu gostovali u Rusiji i izgubili 1:0, ali nisu igrali loše.

"Slovačka je igrala dobro i u Rusiji, imala je šanse koje nije iskoristila. Ima dobrog centarfora Boženika i moramo biti oprezni. Znamo da nema Lobotke, Maka i Weissa, ali dolaze igrači koji mogu i žele više. Moramo biti spremni i krenuti od početka agresivno."

Hrvatska obrana na Cipru je izgledala dobro, ali u sastavu će biti promjena, vraća se Domagoj Vida.

"Nismo šest utakmica primili gol, ali nama je sutra važan ispit. Slovačka je puno kvalitetnija od Cipra, napravit ćemo promjene u sastavu, ali ne zato što netko nije bio dobar, nego trebamo par svježih igrača da dobijemo na agresivnosti. Neki na žalost nisu na sto posto i ne mogu igrati u tri dana dvije utakmice. Vida se vraća i igrat će."

Mile Škorić važan je dio svlačionice, no ima jaku konkurenciju.

"Jako sam zadovoljan Škorićem, on je omiljen u reprezentaciji i zaslužio je poziv. Konkurencija je jaka, ali tu su i mladi igrači koji su također zaslužili, njegova konkurencija je stvarno velika."

Jaku konkurenciju sada ima i Borna Barišić na lijevom boku.

"Ono što me posebno veseli je konkurencija. Dolaze mladi igrači koji se nameću. Borna je isto tako u konkurenciji i tu je. Svi dobro rade i koga god stavim, neću pogriješiti."

Umjesto kartoniranog Kovačića od prve minute zaigrat će Mario Pašalić.

"Mario je taj koji više ulazi u završnici, to nam je i nedostajalo na Cipru, Pašalić to ima najbolje od svih naših igrača i odluka je da on kreće umjesto Kovačića."

Ispao je Kovačić, a ispada i Ćaleta-Car.

"Duje je igrao sjajno na Cipru, ali sigurno u tri dana ne bi mogao biti na toj razini, a nama treba energije i to će donijeti novi igrači."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!