Nogomet

Southgate objasnio eksperiment u veznom redu: 'Izmjene nam nisu donijele iskru'

Matej Kačan • srijeda, 13.10.2021.
Southgate objasnio eksperiment u veznom redu: 'Izmjene nam nisu donijele iskru'

Izbornik Engleske Gareth Southgate prokomentirao je remi svoje ekipe protiv Mađarske te je objasnio svoje odluke oko nove formacije i promjene sustava...

Engleska je u ponedjeljak remizirala protiv Mađarske u kvalifikacijama za SP 2022., a navijači i javnost ostali su iznenađeni odlukama izbornika Garetha Southgatea.

On je u utakmicu krenuo u iznimno ofenzivnih 4-3-3 uz dva kreativna veznjaka, ali je na poluvremenu promijenio sustav. No, navijače je najviše začudilo rano vađenje Jacka Grealisha iz igre, a nakon izmjena Englezi nisu došli do pobjede.

Grealish je unisono bio najbolji igrač na terenu do tog trenutka pa su neki poznati bivši nogometaši i novinari kritizirali izbornika. Southgate je objasnio svoje odluke:

"Pokušali smo dobiti iskru. Mučili smo se sa stvaranjem šansi i nadali smo se da će svježina u tom trenutku utakmice možda to donijeti. Promijenili smo sustav jer smo bili ranjivi na kontre i morali smo se učvrstiti", kazao je, pa nastavio:

"Nismo ih otvarali s 4-3-3, pa smo s dvije desetke i wing-backovima pokušali donijeti drugu prijetnju. No, nismo stvorili više šansi", priznao je Southgate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!