Tenis

Mektić i Pavić ostali bez polufinala Indian Wellsa

Matej Kačan • četvrtak, 14.10.2021.
Mektić i Pavić ostali bez polufinala Indian Wellsa

Najbolji svjetski teniski par ipak neće igrati u polufinalu Indian Wellsa. Nikola Mektić i Mate Pavić iznenađujuće uvjerljivo su poraženi u četvrtfinalu...

Premda su kao prvi nositelji vrlo dominantno odradili prva dva kola Masters 1000 turnira u Indian Wellsu, olimpijski pobjednici i prvaci Wimbledona u paru Nikola Mektić i Mate Pavić nisu izborili polufinale.

Bolji od njih bili su John Peers i Filip Polašek, par koji je postavljen za sedme nositelje, a pobjeda nad prvim favoritima turnira bila je neočekivano glatka i vrlo uvjerljiva.

Sve je bilo gotovo za tek sat vremena, a može se reći da hrvatski par pravu priliku u ovom meču nije ni imao. Nakon početna tri gema Peers i Polašek uzimaju prvi break za 3:1, a onda i još jedan za sigurnih 6:2 u prvom setu.

I u drugom slična priča, nakon tri gema opet Mektić i Pavić gube servis, a ovaj put nije bilo drugog breaka, već su suparnici mirno meč priveli kraju s 6:3. Jedinu priliku za povratak u set Mektić i Pavić imali su na izjednačenju pri 3:1, ali nisu je iskoristili.

No, Hrvatska ima još jednog predstavnika u turniru. Svoj četvrtfinalni dvoboj ima odigrati Ivan Dodig u paru s Marcelom Melom, i to protiv Fabija Fogninija i Lorenza Sonega. Pobjednici tog meča će u polufinalu upravo na Peersa i Polašeka.

Indian Wells, četvrtfinale parova:
J. Peers/F. Polašek - N. Mektić/M. Pavić 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!