Nogomet

Gustafsson: 'Šest dana u Hajduku je kao šest mjeseci drugdje'

Matej Kačan • petak, 15.10.2021.
Gustafsson: 'Šest dana u Hajduku je kao šest mjeseci drugdje'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Jensf Gustafsson najavio je susret svoje ekipe protiv Šibenike u nedjelju, a u petak je na dan konferencije proslavio i rođendan...

Na dan konferencije za medije prije susreta Šibenika i Hajduka, trener Bijelih Jens Gustafsson slavio je 43. rođendan pa je na taj važan dan za svoj život dao kratak osvrt na dosadašnji rad u Hajduku.

" Danas je veliki dan. Svake godine si stariji i stariji i rekao bih par riječi od kad sam tu. Prošlo je 140 dana, dugo je to ali ne za Švedsku. Moje iskustvo je takvo da je šest dana ovdje kao šest mjeseci na drugom mjestu. Tempo je vrlo jak, ali mi napredujemo iz dana. Svi rade dobar posao i idemo u pravom smjeru. Vjerojatno ste vidjeli da imamo novi pomoćni teren, ali i još neke stvari koje ne vidite. Prije mjesec dana upoznao sam legende kluba, to ujedinjuje klub s ljudima koji su se u prošlosti žrtvovali za klub i dolaze nam pomoći da budemo bolji. Ono što se događa unutar zida ujedinjuje klub i svaki dan je sve jači. Ali... Uvijek je ali, u sportu prepreke dolaze brzo, znate da imamo izazove koje su pred nama."

Nakon reprezentativne stanke Hajduku slijedi dvoboj u Šibeniku, a Bijeli ne dočekuju tu utakmicu u najboljem stanju jer dosta im igrača nedostaje usprkos dvotjednoj pauzi.

" Imamo dosta ozljeda. To se događa u svim klubovima, ali mi ih imamo previše i to u kratko vrijeme,. Vrlo sam žalostan što će Posavec, Eduok i Čuić dosta dugo biti izvan terena... Nismo kompletni. Nema ni Livaje zbog kartona. Svi kažu da nema Marka, ali oni koji uđu moraju pokazati da ćemo pobijediti i bez njega. Krovinović je započeo zamjenske treninge. Teško da će zaigrati u nedjelju. Vuković nije u konkurenciji sigurno. Vidim po treninzima da su igrači jako kompetitivni, jako rade i imam puno povjerenja u momčad."

Gustafsson je najavio i neke korekcije u sastavu koje bi trebale donijeti bolju napadačku igru.

"Nisam sretan kako smo mi napadali u zadnjih par utakmica. Nisam zadovoljan brojem šansi, moramo biti više 'kuražni' u napadu. U Zadru su svi bili vrlo dobri prema nama i imali smo jako dobru utakmicu. Moramo biti najbolji što možemo, igrači moraju pokazati profesionalnost. Siguran sam da oni koji budu igrali u nedjelju će biti spremni napraviti sve za Hajduk. Bit će promjena u momčadi, u stilu, ne samo zbog igrača koji izostaju, nego i da budemo bolji nego što smo bili u zadnjim utakmicama."

U sastavu Hajduka neće biti Livaje i to je ogroman hendikep, ali Šveđanin očekuje da će momčad reagirati bolje nego protiv Tobola u Kazahstanu kad je Livaja izostao.

" Momčad je spremna za ovo, i nije bila jedinstvena prije dva mjeseca kao sada. Sada njegov izostanak bolje možemo nadoknaditi nego što je to bilo prije dva mjeseca. Uvijek netko nedostaje, ili Marko ili netko drugi. On je dosta sjajnih stvari napravio i sad mi moramo pokazati da možemo pobijediti i bez njega. Uvjeren sam da to igrači mogu", prenosi Dalmatinski portal

Šibenik i Hajduk dijele suradnju posljednjih sezona, nekoliko igrača Bijelih je formu uhvatilo na Šubićevcu.

"Sahiti je imao sjajnu sezonu lani, Jakoliš je bio tu mjesec i pol dana, vidio sam da je sjajan karakter i da će mu se dobre igre vratiti. Šibenik je blizu, stalno gledamo njihove utakmice, najviše smo ih uživo pogledali i znamo sve o svima, ali najviše o Šibeniku. To je momčad koja je počeka voli igrati s puno posjeda, pokušavaju nadigrati pasovima protivnika, sad igraju više na kontra napade... Jakoliš je opasno oružje iz kontra napada, a Šibenik je dobra momčad."

Šibenik će sigurno biti posebno motiviran u dalmatinskom dvoboju, a na Hajduku je da pokaže zašto je favorit.

" Znamo što očekivati protiv ekstra motiviranih momčadi kad dolazi Hajduk i naši navijači, ali nisam fokusiran na Šibenik i igrače Šibenika, nego na moje igrače i 100% sam siguran sad da će nam oni donijeti dobar rezultat. Nesretan sam zbog onih koji izostaju, ali imam povjerenje u one koji će nastupiti", završio je Šveđanin.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!