Košarka

Knicksi u novu sezonu ulaze kao najvrjednija NBA franšiza

HINA, Matej Kačan • utorak, 19.10.2021.
Knicksi u novu sezonu ulaze kao najvrjednija NBA franšiza

Ususret početku novoj, 75. NBA sezoni poznati je magazin Forbes izbacio listu najvrjednijih NBA franšiza, a nju još jednom predvode New York Knicksi ispred Warriorsa i LA Lakersa...

New York Knicksi sedmu su godinu zaredom najvrjedniji klub NBA lige, prema godišnjoj listi koju je u ponedjeljak objavio Forbes.

Knicksi, koji su od 2000. godine samo jednom prošli prvu rundu doigravanja, a posljednji NBA naslov su osvojili davne 1973. godine, vrijede 5.8 milijardi dolara, što je 16 posto više nego prije godinu dana.

Na drugom mjestu su Golden State Warriorsi (5.6 milijardi dolara), treći su Los Angeles Lakersi (5.5 milijardi dolara), a u TOP 5 su i Chicago Bulls (3.6 milijardi dolara) i Boston Celtics (3.5 milijardi).

Ovo je prvi put otkako je Forbes 1998. počeo pratiti financije NBA momčadi da tri franšize vrijedile najmanje 5 milijardi dolara.

Unatoč pandemiji COVID-19 koja je navijače spriječila da prisustvuju utakmicama veći dio prošle sezone, prosječna vrijednost momčadi porasla je 13 posto na 2.48 milijardi dolara zbog rekordnih prihoda od sponzorstva i velikih očekivanja za sljedeći sporazum lige o medijskim pravima.

Aktualni NBA prvaci Milwaukee Bucksi nalaze se na 17. mjestu liste s vrijednošću od 1.9 milijardi dolara, što je 17 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd19.10.2021. u 15:32
    Bilo bi tragicno da nije komicno.
    x&yzd