Nogomet

Sport utorkom: Večer u Ligi prvaka, Zadar bez trenera protiv VROS-a

Matej Kačan • utorak, 19.10.2021.
Sport utorkom: Večer u Ligi prvaka, Zadar bez trenera protiv VROS-a

Sportski utorak u glavnom je znaku povratka Lige prvaka nakon reprezentativne pauze, a bit će zanimljivo vidjeti i kako će košarkaši Zadra reagirati u prvoj utakmici nakon smjene trenera...

Liga prvaka, treće kolo

Nakon reprezentativne pauze i odrađenih kola domaćih liga za vikend, najbolji europski nogometni klubovi vraćaju se obvezama u Ligi prvaka gdje su na rasporedu utakmice skupina A, B C i D.

Kao i obično, dvije utakmice igraju se u ranijem terminu, a tamo ćemo imati priliku pratiti jednog hrvatskog nogometaša. Domagoj Vida i njegov Bešiktaš dočekuje Sporting u izravnom dvoboju za prvu pobjedu, ali i već najavljeni dvoboj za treće mjesto nakon što su se Ajax i Dortmund odvojili s po šest maksimalnih bodova.

Upravo će Nizozemci i Nijemci s Marinom Pongračićem odmjeriti snage u Amsterdamu i pobjednik tog susreta zauzet će prvo mjesto skupine i praktički će osigurati svoje mjesto u drugoj fazi natjecanja.

Drugi susret ranijeg termina bit će onaj između velikog ugodnog iznenađenja skupine A, Club Bruggea te Manchester Cityja. Belgijci su u prvom kolu izborili remi protiv PSG-a, a onda su svladali Leipzig te su u "skupini smrti" na diobi prvog mjesta.

City se s druge strane želi oporaviti od poraza protiv PSG-a u drugom kolu, a u kasnijem terminu iste skupine A PSG želi iskoristiti možebitni poraz Bruggea i pobjedom nad Leipzigom Joška Gvardiola može samostalno zasjesti na vrh tablice.

Veliki dvoboj čeka nas i u skupini B gdje Atletico Madrid Šime Vrsaljka ide na Liverpool koji je u sjajnoj formi i ima maksimalnih šest bodova, a kombinirano s Premier ligom još ne zna za poraz ove sezone. Atletico nije u tako blistavoj formi, ali se nakon poraza od Alavesa uspješno oporavio važnim pobjedama nad Milanom i Barcelonom.

Svoju prvu pobjedu nakon dobrih partija, ali poraza od Liverpoola i Atletica traži Milan kod kojeg je Ante Rebić upitan nakon ozljede protiv Verone. Rossoneri su u sjajnoj formi, u Serie A nemaju poraz, u Ligi prvaka su prosuli dva vodstva i napokon žele bodovima naplatiti svoje igre.

Tablicom ispremiješana je i skupina D gdje igra najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja natjecanja, a možda i jedno od najvećih ikad. Šerif iz Tiraspola u prva dva kola je svladao Šahtar i Real Madrid te je na vrhu tablice sa šest bodova prije gostovanja na Giuseppe Meazzi.

Inter ima samo bod na kontu u Ligi prvaka, a u Serie A je doživio neugodan poraz od Lazija pa Marcelo Brozović, Ivan Perišić i društvo ne ulaze u najboljem raspoloženju u susret gdje moraju pobijediti ili će napraviti krivi korak, a Šerif je pak potpuno rasterećen.

Krivi korak Šerifa pokušat će iskoristiti Luka Modrić i Real Madrid koji u Kijevu traže pobjedu nad Šahtarom i skok na šest bodova i diobu vrha tablice. Real je dosta odmarao, nakon reprezentativne stanke nije imao obveze u ligi ovaj vikend pa pun snage i želje želi pokazati svoju klasu u Ukrajini.

HT Premijer liga, šesto kolo: Zadar - VROS (19)

Posljednji susret šestog kola HT Premijer lige odigrat će Zadar i Vrijednosnice Osijek, dvije momčadi koje su za vikend imale obveze u regionalnom društvu pa su svoj susret pomaknule.

No, to je Zadranima donijelo nove neugodnosti jer su nakon poraza od Krke i pada na 0-4 omjer u ABA ligi ostali bez trenera. Ivan Perinčić dobio je otkaz, zamjena se još traži pa će momčad s klupe povesti dosadašnji pomoćnik Srđan Helbich.

U takvom stanju, poljuljanog morala i bez glavnog trenera Zadar ima imperativ pobjede jer u domaćem je prvenstvu upisao već dva poraza, od Škrljeva i Splita pa bi novi kiks i tek polovičan omjer donijeli nove potrese u Višnjik.

S druge strane, VROS-ov 3-2 ulazak u sezonu može se okarakterizirati kao solidan, ali je mlada momčad Marka Mandića brzo spoznala kako je izlet u ABA 2 ligu došao možda prerano s obzirom na snagu momčadi i dva poraza od Sparsa i Lovćena.

". Mi nemamo puno vremena za pripremu utakmice zato moramo pristupiti maksimalno fokusirani i nametnuti svoj ritam da bi došli do dva nova boda", kratko je u najavi susreta kazao Helbich koji će uskočiti na vruću klupu gasiti požar.

EHF Europska liga, drugo kolo: Aix - Nexe (20:45)

Rukometaši Nexea nestvarnim su preokretom i pobjedom protiv Bjerringbro/Silkeborga uspjeli ući u EHF Europsku ligu, a to kao da je bio okidač za rast forme pa su uslijedile četiri velike pobjede u Paket24 Premijer ligi.

No, sad slijedi dvoboj prvog kola skupine u Europi, a suparnik je vrlo jak i velikog renomea. Aix je u kvalifikacijama upisao remi protiv Arendala, ali onda i pobjedu od čak 18 razlike, a u jakom francuskom prvenstvu drži sjajno drugo mjesto s devet bodova, tri manje od PSG-a.

Prošle sezone Aix je završio četvrti u ligi, dok je ispao u pretkolima Europske lige pa sad želi iskorak u oba natjecanja nakon sjajnog ulaska u sezonu. Po kladionicama su Francuzi veliki favoriti, ali Nexe se sigurno neće predati jer samo tim pristupom je dogurao do skupina.

"Stigli smo u goste odličnoj momčadi koju smo vrlo temeljito analizirali kroz tri njihove utakmice. Vidjeli smo puno toga dobroga što imaju, moram istaknuti da su tjelesno i energetski izuzetno jaki i morat ćemo biti vrlo strpljivi i pametni kako bismo sve te njihove “pluseve” probali što bolje anulirati", kazao je u najavi susreta Branko Tamše.

WTA Tenerife, prvo kolo: Riske - Vekić (13)

Iza Donne Vekić jako je slaba sezona koja je kulminirala novom WTA ljestvicom i ispadanjem iz 100 najboljih tenisačica na svijetu, niti dvije godine nakon što je bila u Top 20. Za ekspresni povratak na dvoznamenkasto mjesto, Vekić treba dobar rezultat na kraju sezone.

Prva prilika za to je WTA Tenerife gdje je Vekić morala doći opet na sebi nesvojstven način, kroz kvalifikacije koje je ipak odradila suvereno. Suparnica u prvom kolu je Alison Riske.

I Amerikanka je ove sezone u velikom padu forme, ali je nekako zadržala status Top 50 igračice, a niz katastrofalnih rezultata prekinula je finalom u Portorožu, što joj je bio prvi niz povezanih pobjeda od veljače 2020.

U čak 14 prvih kola ove sezone je Vekić upisala poraze, a Riske je barem u Indian Wellsu došla do drugog kola kad je poražena od Biance Andreescu. Zato će prvo kolo Tenerifea biti dvoboj dvije tenisačice koje očajnički traže popravak forme.

Što se međusobnih dvoboja ov dvije igračice tiče, rezultat je 2-2, ali pobjede Vekić datiraju još iz 2016. i 2017. godine, obje na tvrdoj podlozi. Riske je slavila 2017. u Birminghamu i 2019. u Wimbledonu pa je jasno da je Amerikanka bolja na travi, ali prilika za Vekić mogla bi biti tvrda podloga u Španjolskoj.

Ostali važniji događaji

Europska liga, treće kolo
Celtic - Ferencvaroš 16:30

ATP Antwerp, ATP Moskva

WTA Moskva, WTA Tenerife

Challenger Lošinj
Martin - Poljičak 15:00

Eurokup, prvo kolo
Turk Telekom - Levallois 19:00
Hamburg - Partizan 19:30
Trento - Joventut 20:00
Valencia - Promitheas 20:30
Gran Canaria - Cedevita Olimpija 21:00

FIBA Liga prvaka
AEK - Treviso 18:30
Rytas - San Pablo Burgos 18:30
Oldenburg - Bešiktaš 20:00
Dijon - Nižnji Novgorod 20:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!