Nogomet

Realova 'petarda' uz Modrićevu asistenciju, Inter upisao prvu pobjedu

Matej Kačan • utorak, 19.10.2021.
Realova 'petarda' uz Modrićevu asistenciju, Inter upisao prvu pobjedu

Odigrani su susreti trećeg kola skupine D Lige prvaka, a na vrhu se sa Šerifom izjednačio Real Madrid koji je protutnjao Kijevom uz pet pogodaka...

Šahtar - Real Madrid 0:5

Real Madrid na pravi je način odgovorio na svojevrsnu sramotu u drugom kolu Lige prvaka i poraz od Šerifa. Kraljevi su nekoliko dana odmora više iskoristili sjajno te su do vrha napunili mrežu najslabije ekipe u ovoj skupini, Šahtara koji i dalje djeluje neopasno.

Ukrajinci napadački praktički nisu ni postojali u prvom poluvremenu, Real je dobro iskoristio pauzu za odmor te je bio oran i motiviran da ispere gorak okus poraza od Šerifa.

Anatolij Trubin u tim je trenucima bio najzaposlenija osoba na terenu, a prvi put je obrana Šahtara kapitulirala od strane vlastite ruke. Igrala se 37. minuta kad se dogodio veliki nesporazum i greška koja je rezultirala autogolom Sergija Krivcova.

Real je tim autogolom vodio na poluvremenu, a u drugom dijelu je susret u samo pet minuta riješio Vinicius Junior s dva pogotka. U 51. ga je "teledirigiranom" loptom pronašao Luka Modrić pa Brazilac nije imao težak posao, a u 56. ga je uposlio Karim Benzema te je Vinicius završio posao sjajnom individualnom izvedbom.

Vinicius je svoju nevjerojatno dobru partiju upotpunio i asistencijom, u 65. je minuti uposlio kolegu i sunarodnjaka na drugom krilu, Rodryga koji je postavio 4:0.

Nije ni tu bio kraj rapsodiji, Modrić je izašao iz igre u 78. minuti, ali je na terenu ostao Benzema koji je nastavio svoju nestvarno dobru sezonu pa je u prvoj minuti nadoknade pogodio za visokih 5:0.

Real je tako na vrhu skupine izjednačen sa Šerifom s po šest bodova, dok je Šahtar na dnu s bodom i bez pogotka u tri susreta.

Inter - Šerif 3:1

Nogometaši Šerifa opet su nastupili jako hrabro, ali su u trećem kolu ipak ostali bez pobjede. Inter je na domaćem terenu bio ubojitiji te je iskoristio svoje prilike za 3:1 slavlje i skok na četiri boda.

Šerif je u svom hrabrom nastupu ostavljao dosta mjesta iza leđa i Inter je lako dolazio do prilika pa je bilo pitanje vremena kad će gosti kapitulirati. To se dogodilo u 34. minuti kad Celeadnic brani slobodnjak Federicu Dimarcu, ali se lopta odbija Vidalu koji pronalazi Edina Džeku za pogodak.

Šerif se nakratko vratio početkom drugog dijela, u 53. minuti kad je Sebastian Thill pogodio za 1:1 iz sjajno izvedenog slobodnjaka, ali je samo pet minuta kasnije Džeko asistencijom uzvratio Vidalu koji zabija za 2:1.

U 67. je već i 3:1, ubačaj iz kornera je spustio Denzel Dumfries, a loptu je u mrežu poslao Stefan de Vrij. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa Inter dolazi do prve pobjede i četvrtog boda.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić skupa su krenuli u prvih 11, a skupa su i izašli iz igre u 85. minuti.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Inter3:1Šerif Tiraspol
Šahtar0:5Real Madrid
1Real Madrid 614:3+1115
2Inter 68:5+310
3Šerif Tiraspol 67:11-47
4Šahtar 62:12-102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!