Nogomet

Sport srijedom: Nastavak uzbuđenja u Ligi prvaka, Rijeka i Lokomotiva odrađuju nadoknadu

Matej Kačan • srijeda, 20.10.2021.
Sport srijedom: Nastavak uzbuđenja u Ligi prvaka, Rijeka i Lokomotiva odrađuju nadoknadu

Srijeda je u svijetu sporta u nogometnom znaku zbog nastavka programa u Ligi prvaka, ali i nadoknade jednog susreta u domaćoj HT Prvoj ligi...

HT Prva liga, četvrto kolo: Rijeka - Lokomotiva (17)

Sredinu tjedna koja je inače rezervirana za europske utakmice Rijeka i Lokomotiva iskoristit će za odigravanje zaostalog susreta četvrtog kola HT Prve lige koji je odgođen zbog tadašnjih obveza Rijeke u Konferencijskoj ligi.

Rijeka ovu priliku i nadoknadu može iskoristiti za nastavak niza neporaženosti koji u ligi traje od sredine kolovoza, a sveukupno od 26. kolovoza i poraza od PAOK-a. Ne čudi zato da momčad Gorana Tomića leži na diobi vrha tablice.

Pobjedom bi se odvojila od Osijeka na tri boda prednosti, a četiri iza Dinama s kojim su remizirali i koji će imati dvije utakmice manje te to samo pokazuje koliko je situacija na vrhu izjednačena kad Rijeka i nakon dva mjeseca bez poraza i dalje ima imperativ pobjede u svakom susretu.

Lokomotiva će tražiti pozitivan rezultat i popravak kiksa protiv Dragovoljca, a eventualna pobjeda donijela bi joj skok na peto mjesto tablice, iznad Gorice.

"Koliko je bila bitna prošla, ova nam je još bitnija. Jednostavno, zato što je ova zaostala utakmica i kao neki bonus bodovi rekao bih. Tako da s te strane svi su svjesni zahtjevnosti sutrašnje utakmice, bit ćemo dobri", kazao je Goran Tomić u najavi susreta.

Liga prvaka, treće kolo

Treće kolo Lige prvaka nastavlja se susretima u skupinama E, F, G i H, a već u ranijem terminu imat ćemo nastup europskog velikana. Barcelona je nakon reprezentativne pauze malo ugasila požar pobjedom nad Valencijom, a sad traži i prvu pobjedu u Ligi prvaka.

Suparnik je za to idealan, Dynamo Kijev također je u dva kola bez postignutog pogotka i jedan vod ima samo zahvaljujući 0:0 protiv Benfice uz težak poraz od Bayerna. U drugom se susretu skupine E sastaju Bayern i Benfica pa uz pobjedu Bavaraca i Barcelone Katalonci mogu i na diobu drugog mjesta.

Raniji termin donosi još jedan potencijalno nama vrlo zanimljiv susret, Salzburg dočekuje Wolfsburg i čekamo mogući debi Roka Šimića u seniorskoj ekipi uz već standardnog Luku Sučića. Ovo je vrlo izjednačena skupina gdje prednjače remiji i ako Salzburg iskoristi slobodni pad forme Wolfsburga, može do sedmog boda i velikog koraka prema nokaut fazi.

Drugi susret te skupine također će imati hrvatski potpis, Sevilla Ivana Rakitića napadat će Lille Ive Grbića i Domagoja Bradarića, a obje ekipe traže prvu pobjedu.

Mario Pašalić i Atalanta drže vrh skupine F s četiri boda, a novi dobar rezultat traže protiv Manchester Uniteda koji je u krizi i Ole Gunnar Solskjaer ima kvalifikacijske utakmice za ostanak na klupi. Ugodno iznenađenje skupine su Young Boysi koji su svladali Villarreal, a drugu pobjedu žele ostvariti protiv Villarreala.

Chelsea se u skupini H želi oporaviti od poraza protiv Juventusa i traži odvajanje od Zenita, a prilika za to je susret protiv Malmöa koji očito nije dorastao ostalima u skupini. Tu pratimo i igre Matea Kovačića i Antonija Mirka Čolaka, a u drugom susretu skupine će Lovreneov Zenit pokušti zaustaviti značajan rast forme Juventusa.

Liga prvaka, peto kolo: Elverum - PPD Zagreb (18:45)

Nova utakmica s Elverumom, nova prilika za bodove rukometašima Zagreba. Zagrebaši imaju gostovanje u Norveškoj i uzvrat protiv momčadi protiv koje su remijem prekinuli niz od 17 poraza u najjačem europskom natjecanju.

Eventualna pobjeda u ovom susretu donijela bi i potpuno nenadani rast ambicija: Zagreb do kraja skupine ima i dva susreta protiv Meškov Bresta te bi ovom pobjedom uz povoljne rezultate protiv Bjelorusa stigao u priliku za šesto mjesto i borbu za osminu finala.

No, Elverum je nakon remija protiv Zagreba pokazao kvalitetu pobjedom nad Szegedom i nizom pobjeda u domaćoj ligi pa Zagrebaše sigurno očekuje teži posao nego kod kuće prije 20 dana.

"Radi se o jako dobroj ekipi što se moglo vidjeti i na zadnjoj utakmici kada su uvjerljivo pobijedili ekipu Szegeda na njihovom terenu. Čeka nas dosta težak zadatak, ali mi unatoč tomu vidimo svoju šansu za dobar rezultat", kazao je trener Zagreba Ivica Orvan.

Kvalifikacije za Ligu prvaka: Mladost - Jadran (20:45)

U uzvratu koji bi po svemu sudeći trebao biti samo formalnost, vaterpolisti Mladosti i Jadrana zaključit će svoju trilogiju susreta u kratkom vremenu i samo bi se čudo trebalo dogoditi da Splićani ne prođu u Ligu prvaka.

U posljednjih tjedan dana ove su momčadi igrale samo jedna protiv druge, i oba je puta Jadran uvjerljivo slavio. Bilo je 15:7 u domaćoj ligi, a onda i 14:7 u Ligi prvaka i tu prednost od sedam pogodaka Splićani brane na Mladosti.

Letimičan pogled na rostere otkriva da je Jadran mnogo jači i skuplji, okupio je momčad bivših i sadašnjih reprezentativaca i dosta je tu jakih imena pa očekujemo da će to i ispoštovati i da neće sebi priuštiti poraz od osam razlike.

Čak je i službena stranica Mladosti susret najavila kao "Častan oproštaj od Lige prvaka", a susret je najavio i bek zagrebačke ekipe Matias Biljaka.

"Mladost u svakoj utakmici želi dati svoj maksimum. Jadran je dobra, jaka i posložena momčad, a mi im želimo pružiti što bolji otpor", rekao je.

Ostali važniji događaji

Europska liga, treće kolo
Spartak Moskva - Leicester 16:30

ATP Antwerp, parovi
Dodig/Melo - Pel/Van de Zandschulp 19:00

ATP Moskva
Tommy Paul - Marin Čilić 15:55

WTA Moskva

WTA Tenerife
Vekić - Begu 17:00
Jurak/Klepač - Bektas/Moore 12:00

Eurokup
Lokomotiv Kuban - Andorra 18:30
Bursaspor - Virtus Bologna 19:00
Ulm - Budućnost 19:30
Bourg - Venezia 20:00
Slask - Lietkabelis 20:15

FIBA Liga prvaka
Riga - Szombathely 18:00
Unicaja - Lavrio 20:30

EHF Liga prvaka
Aalborg - Vardar 18:45
Kiel - Szeged 18:45
Kielce - Porto 18:45
Montpellier - Meškov 20:45

Odbojka, kvalifikacije za Ligu prvaka
HAOK Mladost - Karlovarsko 19:00

MEVZA Liga žene
Post - Mladost 19:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!