Ostali sportovi

Imran Ayaz pobjednik 6. HSL Grand Prix turnira

Sportnet • četvrtak, 21.10.2021.
Imran Ayaz pobjednik 6. HSL Grand Prix turnira

Nakon što su se naša dva reprezentativca, Imran Ayaz i Aleksandar Vučetić vratili s Europskog prvenstva u Portugalu, gdje očekivano nisu igrali zapažene uloge, budući da je kvalitativna razlika između najboljih europskih i naših igrača i dalje prevelika, proteklog vikenda su se u zagrebačkom Snooker klubu Nugget svi ponovno vratili domaćem prvenstvu.

Kuriozitet šestog ovosezonskog turnira jest svakako činjenica da su svoj status nositelja u grupnoj fazi uz Ivana Švehlu (Nugget) potvrdila još samo prva dvojica – Imran Ayaz i Saša Novak (oba Mr Q) te stoga ne iznenađuje činjenica da smo njihov dvoboj gledali i u finalu.

I dok je Novakov put do finalnog meča bio vrlo uvjerljiv (izgubio je samo jedan frame u polufinalu protiv Aleksandra Vučetića (Nugget)), Ayaz je čak dvaput morao nadoknađivati minus od dva framea zaostatka. Najprije je to učinio u osmini finala u meču protiv Alexandera Sabljaka (Nugget), a potom i u polufinalu protiv Saše Šturbeka (Nugget).

Možda je i taj, nešto teži put od očekivanog, bio razlog da je Ayaz upravo u finalu protiv klupskog kolege prikazao svoj najbolji snooker na cijelom turniru te je, nakon relativno izjednačenog početka meča, u nastavku u potpunosti preuzeo inicijativu i suverenom igrom, dostojnom aktualnog broja 1 Hrvatske snooker lige, pobijedio rezultatom 4:1.

Time je svojoj bogatoj kolekciji trofeja dodao drugi ovosezonski pobjednički pehar i povećao bodovnu prednost na rang listi u odnosu na Novaka te će se do kraja sezone upravo između njih dvojice voditi borba za prestižni status najbolje plasiranog igrača na kraju sezone.

Tijekom dodjele prigodnih nagrada, finalist Saša Novak je, unatoč porazu u finalu, iskazao zadovoljstvo svojim nastupom, budući da zbog lakših zdravstvenih tegoba nije bio siguran da će uopće i nastupiti, a pobjednik Ayaz je potvrdio da su mu pobjede u neizvjesnim mečevima tijekom ranije faze turnira definitivno podigle samopouzdanje i pridonijele vrlo dobrom nastupu u završnom meču turnira.

Posljednji Grand Prix turnir najboljih hrvatskih igrača snookera na rasporedu je sredinom studenog, a sezona službeno završava Prvenstvom Hrvatske, na kojem će i pasti odluka o tome koji će igrač okončati HSL 2021. na vrhu.

Rezultati:

Četvrtfinala: Ayaz (Mr Q) – Herman (Nugget) 3:1, Šturbek (Nugget) – Dusper (Nugget) 3:1, Vučetić (Nugget) – Švehla (Nugget) 3:1, Novak (Mr Q) – Bermanec (Mosconi) 1:0

Polufinala: Ayaz (Mr Q) – Šturbek (Nugget) 3:2, Novak (Mr Q) – Vučetić (Nugget) 3:0

Finale: Ayaz (Mr Q) – Novak (Mr Q) 4:1

HSL top 10 ljestvica: 1. Ayaz (Mr Q) 6780, 2. Novak (Mr Q) 6276, 3. Gojić (Nugget) 3872, 4. Repanić (Nugget) 3820, 5. Šturbek (Nugget) 3812, 6. Bermanec (Mosconi) 3776, 7. Vučetić (Nugget) 3540, 8. Švehla (Nugget) 3280, 9. Rkman (Nugget) 2892, 10. Sabljak (Nugget) 2832.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!