Europska liga, skupina H, 3. kolo, 21.10.2021, 18:45 h, Weststadion, Beč
Suci: Kateryna Monzul, Maryna Striletska, Viktor Matyash (Ukrajina)
Rapid Beč
Rapid Beč
Marco Grüll 9'
Maximilian Hofmann 34'
2:1(2:1) Dinamo
Mislav Oršić 24'
Dinamo

Dinamo podbacio u svakom pogledu, Rapid uzeo prve bodove

Jan Šneler • četvrtak, 21.10.2021.
Dinamo podbacio u svakom pogledu, Rapid uzeo prve bodove
Foto: Pixsell

Vrlo loš nastup Dinama u Beču gdje je izgubio 2:1. Modri nisu ničim pokazali da su favoriti, bili su vrlo nesinkronizirani i više su izgledali kao da su se prvi put našli zajedno na travnjaku...

Rapid Beč
Rapid Beč
Dinamo
25
Paul Gartler
22
Filip Stojković
30
Leo Greiml
20
Maximilian Hofmann
(do 90'+2')
31
Maximilian Ullmann
4
Emanuel Aiwu
(do 89')
5
Robert Ljubičić
36
Kelvin Arase
9
Taxiarchis Fountas
(do 70')
27
Marco Grüll
29
Ercan Kara
(do 88')
Pričuvni igrači
10
Thierno Ballo
70'
32
Kohya Kitagawa
88'
13
Thorsten Schick
89'
6
Kevin Wimmer
90'+2'
 
Trener
Dietmar Kühbauer
13
(do 78')
8
(do 46')
7
(do 78')
21
(do 39')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Krznar

Nakon remija s Rijekom (3:3) koji je bio sve samo ne jednostavno izboren, Dinamo je doživito poraz u Beču protiv Rapida (2:1). Rezultatski poraz ne izgleda grozno, ali igra Dinama bila je jako loša, na trenutke katastrofalna i bezidejna te to treba više brinuti od samog rezultata.

Uvodne minute susreta otkrile su kako Dinamo nije dobro ušao u utakmicu. U redovima Modrih bilo je previše nepotrebne nervoze, griješilo se u predaji lopte i Rapid je osjetio kako može ozbiljno zaprijetiti zagrebačkoj momčadi. Kolika je dekoncentracija bila u redovima Dinama govori situacija iz devete minute kada su Bečani došli do vodstva.

X Arase lakoćom se riješio čuvara, poslao loptu u šesnaesterac gdje je potpuno neometan među Dinamovim stoperima ostao Marco Grull i zabio za 1:0. Svega par minuta kasnije Dinamo je mogao dodatno potonuti. U 13. minuti u kontru je istrčao X Kara, ali Dominik Livaković uspješno brani njegov pokušaj.

Od Dinama smo vidjeli jako malo u prvih dvadesetak minuta, ništa posebno nisu pokazali Modri, osim nevjerojatno količine nervoze i loših dodavanja. Ipak, u 24. minuti sreća je pomilovala Dinamo, iako se mora priznati kako je fenomenalno reagirao Mislav Oršić. Luka Ivanušec poslao je loptu u šesnaesterac, obrana Rapida zaboravila na Oršića koji lijepo prima loptu i iz prve pogađa za izjednačenje.

Premda je izjednačio, Dinamo je i dalje djelovao potpuno atipično u odnosu na ranija izdanja. Rapid se prometnuo u momčad koja je diktirala tempo i daleko agresivnijom igrom tjerala goste u grešku. U 34. minuti, ponovno kiks Modrih i novo vodstvo Rapida.

Lopta je ubačena iz slobodnog udarca s lijeve strane, Livaković je otišao u prazno, a glavom Maximilian Hofmann pogodio za 2:1. Dinamo je do kraja prvog dijela imao još jednu odličnu šansu Oršića koji je pucao preslabo. Također, važno je napomenuti kako je zbog ozljede Bruno Petković morao izaći iz igre pretkraj prvog dijela, a bez njega Dinamo je bio daleko slabija momčad.

U drugom dijelu teško je naći neku ozbiljniju priliku Modrih. Ako je to moguće, Dinamo je bio još dekoncentriraniji i više griješio. Damir Krznar potpuno je promiješao sastav i u takvoj konstelaciji stvari, Modri su izgledali jako loše. Rapid je to sjajno koristio i odličnim branjenjem uspješno sačuvao pobjedu.

Na samom kraju susreta došlo je do manjih problema, Rapidovi igrači izležavali su se po travnjaku, ukrajinska sutkinja nikako nije kontrolirala utakmicu, a epilog svega je bilo možda par desetaka sekundi igre u četiri minute sudačke nadoknade. No, to ne smije i ne može biti opravdanje jer nakon slave predstave protiv Rijeke, Dinamo je doživio novi težak udarac.

Jedini koji su bili na razini, premda su par puta baklje pale u igralište, bili su Dinamovi navijači, njih oko 2.000 koji su svih 90 minuta bodrili Dinamo i nadglasali ostatak stadiona. Nažalost, njihovi ljubimci nisu im vratili istom mjerom na terenu, a za to su krivci dijelom igrači, ali većim dijelom stručni stožer koji očigledno nikako da pokrene Dinamovu momčad.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rapid Beč2:1Dinamo
West Ham 3:0Genk
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!