Tenis

Jana Fett preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Cluj-Napoce

Mihaela Bradovski • subota, 23.10.2021.
Jana Fett preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama Cluj-Napoce
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Jana Fett dobro je krenula u kvalifikacijama WTA turnira u Cluj-Napoci. Prva protivnica bila joj je Ruskinja Amina Anšba koju je Fett svladala u tri seta...

Sljedećeg tjedna na rasporedu je WTA turnir u Cluj-Napoci gdje je Jana Fett u kvalifikacijama, a tamo je došla na korak do prolaza u glavni turnir.

Fett je postavljena za 11. nositeljicu kvalifikacija, a u prvom kolu igrala je protiv 302. igračice svijeta, Ruskinje Amine Anšbe. Fett je očekivano stigla do pobjede, ali nije bilo jednostavno i slavila je tek u tri seta.

Za pobjedu je potrošila skoro tri sata, u drugom setu propustila je dvije vezane meč lopte da bi tek u trećem setu potpuno slomila otpor Ruskinje.

Prvi set dobila je sa 6:2 bez većih problema i činilo se da će mirno odraditi ovaj dvoboj. U drugom setu dva puta je servirala za meč, ali nije uspjela dovršiti posao da bi set otišao u tie-break gdje je izgubila sa 7:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje se Anšba dva puta vratila iz breaka zaostatka, ali nakon što je Fett povela s 5:3, ipak je uspjela završiti posao.

U finalu kvalifikacija igrat će protiv Anne Bondar ili Angeline Gabueve.

WTA Cluj-Napoca, prvo kolo kvalifikacija:
Jana Fett (Hrvatska, 11) - Amina Anšba (Rusija) 6:2, 6:7(3), 6:3

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourJana Fett
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!