Tenis

Sport nedjeljom: Veliki nogometni dan, Čilić u finalu Moskve

Branimir Korać • nedjelja, 24.10.2021.
Sport nedjeljom: Veliki nogometni dan, Čilić u finalu Moskve

Ova nedjelja uistinu je praznik sporta, pred nama je niz velikih dvoboja, posebno u svijetu nogometa. Osim toga, očekuje nas i finale ATP turnira u Moskvi gdje nastupa Marin Čilić...

ATP Moskva, finale: Marin Čilić - Aslan Karacev (15)

Marin Čilić treći put izborio je plasman u finale turnira u Moskvi gdje će tražiti drugu titulu. Bila bi mu to druga titula u Moskvi gdje je slavio 2014. godine pobjedom protiv Roberta Bautiste Aguta, ali i druga titula ove godine nakon što je ranije osvojio turnir u Stuttgartu.

U Moskvi je tijekom cijelog tjedna izgledao dobro, izgubio je tek jedan set na početku puta protiv Damira Džumhura dok je nakon toga u dva seta pobjeđivao Tommyja Paula, Pedra Martineza i Ričardasa Berankisa.

U finalu ga čeka domaći igrač Aslan Karacev koji je postavljen za drugog nositelja, a u dosadašnjem dijelu turnira nije izgubio niti set. Kao drugi nositelj nije morao igrati u prvom kolu, a kasnije je svladao Egora Gerasimova, Gillesa Simona i Karena Hačanova.

Bit će im to drugi međusobni dvoboj, ne tako davno susreli su se u Cincinnatiju, a Marin je odradio dobar meč i svladao ga sa 7:5, 6:3. Karacevu je ovo treće finale i to treće ove sezone, ima jednu titulu iz Dubaija te poraz u finalu iz Beograda. Čiliću je ovo 34. finale i hvata 20. titulu.

HT Prva liga, 13. kolo

S današnja dva susreta bit će zaključeno 13. kolo HT Prve lige. Od 15 sati u Maksimiru se sastaju Dinamo i Istra 1961, a od 17:30 u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Rijeka.

Dinamo nakon loše odrađenog susreta u Beču protiv Rapida, traži povratak dobre atmosfere. Slijedi mu susret protiv Istre 1961 koja ne bi smjela predstavljati poseban problem. No, potreban je oprez, ako Istra 1961 ostane duže u utakmici i dobro se obrani od napada domaćina, moglo bi doći do nervoze i problema.

"Napravili smo sve da momčad vratimo u život, da se fokusiramo na prvu sljedeću utakmicu. Sigurno je da poraz u Beču nećemo staviti pod tepih, ali nemamo vremena očajavati, u nedjelju je nova utakmica, novi dan za dokazivanje, i to je dobro u sportu, odmah slijedi fokus na nove izazove. Tu nema puno prostora za kalkuliranje, Dinamo uvijek igra na pobjedu, pogotovo u prvenstvu. Moramo napraviti sve da se s pobjedom vratimo u normalu", poručuje Damir Krznar.

Istra 1961 je trenutno osma na ljestvici, ima četiri boda više od Slavena i pet bodova više od Hrvatskog dragovoljca, ali i dvije utakmice manje. Bod u Maksimiru sigurno bi je zadovoljio.

U zadnjem susretu kola sastaju se protivnici koji su tijekom tjedna na Rujevici odradili zaostali susret četvrtog kola. Tamo je Lokomotiva iznenadila Rijeku i slavila 2:1, a Lokosi sigurno ne bi imali ništa protiv reprize tog dvoboja.

Ipak, Riječani će napraviti sve da se iskupe za taj poraz i odgovore istom mjerom. Žele se vratiti uz bok Osijeku na vrhu ljestvice, a tu im treba isključivo pobjeda.

HT Premijer liga, sedmo kolo

Na rasporedu su posljednja dva susreta sedmog kola HT Premijer lige košarkaša. Regionalni ligaši iz prvog i drugog ranga sastaju se u Osijeku gdje Vrijednosnice dočekuju Split, a u dvoboju momčadi iz donjeg doma u Sinju se sastaju Alkar i Furnir.

Split dolazi u Osijek dva dana nakon što je u ABA ligi gostovao kod Igokee i upisao uvjerljiv poraz. Vrijednosnice su ipak protivnik više po mjeri i Split prije tu može nešto tražiti. Na ovo gostovanje dolazi oslabljen neigranjem Roka Lenija Ukića koji je propustio i gostovanje u Laktašima.

"Osječani su svakako jedno od ugodnih iznenađenja prvenstva, ali mi sigurno idemo po pobjedu kako bi se zadržali na vrhu ljestvice i potvrdili dobru formu u domaćem prvenstvu", poručio je uoči ovog gostovanja Srđan Subotić.

Zanimljivo bi moglo biti u dvoboju Alkara i Furnira. Riječ je o susretu protivnika sa samog dna poretka, Alkar je trenutno jedina momčad u ligi bez pobjede dok je Furnir upisao jednu pobjedu u šest dosadašnjih kola.

Dan velikih dvoboja u europskim ligama

Danas je nogometni praznik diljem Europe gdje nas očekuje niz velikih utakmica.

U Premier ligi dva susreta bude veliku pozornost. U 15 sati u londonskom derbiju sastaju se Dinamovi europski poznanici West Ham i Tottenham, ali bit će to samo svojevrsna predigra dvoboju između Manchester Uniteda i Liverpoola. Liverpool izgleda stvarno impresivno, igra sjajan nogomet, Mohamed Salah je u vrhunskoj formi, a Manchester United može i mora bolje od ovog što trenutno prikazuje.

Zanimljiv dan očekuje nas i u Ligue 1 s kulminacijom u zadnjem terminu od 20:45 kada na vrućem terenu u Marseilleu gostuje PSG. Uvijek su to dvoboji povišenih tenzija, još se sjećamo onog dvoboja iz prošle sezone kada je i Neymar isključen, bilo je tu puno naguravanja, trash-talka, a teško da se može očekivati miran dvoboj i danas.

U Italiji su na rasporedu također dva dvoboja koji bude veliku pozornost. Dosad stopostotni Napoli gostuje kod Rome, a u 20:45 počinje veliki dvoboj u Milanu između Intera i Juventusa. Juventus se polako budi i izgleda sve bolje, trebalo je Massimilianu Allegriju da sve presloži, ali sada je to već druga priča u odnosu na onu iz prvih kola. Inter je u prošlom kolu poražen kod Lazija i ovdje treba bodove.

U Španjolskoj je sva pozornost usmjerena prema El Clasicu, Barcelona dočekuje Real Madrid u dvoboju važnom za obje momčadi. Unatoč svim problemima, Barcelona čini se malo se stabilizirala i s puno više samopouzdanja prilazi ovom dvoboju. Pobjedom bi čak preskočila Real Madrid na ljestvici, ali forma Benzeme, Viniciusa, Modrića i društva daje za pravo gostima da se nadaju nečem višem.

U ostalim ligama također će biti zanimljivo, ističemo veliki dvoboj u Nizozemskoj između Ajaxa i PSV-a te u Grčkoj između Olympiakosa i PAOK-a.

Ostali važniji događaji

Premier liga:
Brentford - Leicester 15:00
West Ham - Tottenham 15:00
Manchester United - Liverpool 17:30

Ligue 1:
Nice - Lyon 13:00
Lens - Metz 15:00
Lorient - Bordeaux 15:00
Reims - Troyes 15:00
Rennes - Strasboiurg 15:00
Monaco - Montpellier 17:00
Marseille - PSG 20:45

HT Prva liga:
Dinamo - Istra 1961 15:00
Lokomotiva - Rijeka 17:30

Druga HNL:
Orijent 1919 - Kustošija 15:00
Osijek II - Varaždin 15:00

Serie A:
Atalanta - Udinese 12:30
Fiorentina - Cagliari 15:00
Verona - Lazio 15:00
Roma - Napoli 18:00
Inter - Juventus 20:45

Bundesliga:
Köln - Bayer Leverkusen 15:30
Stuttgart - Union Berlin 17:30
Bochum - Eintracht 19:30

La Liga:
Sevilla - Levante 14:00
Barcelona - Real Madrid 16:15
Betis - Rayo Vallecano 18:30
Atletico Madrid - Real Sociedad 21:00

ABA liga:
Mega Basket - FMP 12:00
Mornar - Crvena zvezda 17:00
Cedevita Olimpija - Budućnost 19:00

HT Premijer liga:
Vrijednosnice Osijek - Split 17:00
Alkar - Furnir 18:00

Prva liga:
Zapruđe - Hermes 17:45
Amfora - Dubrovnik 18:00

1. HKLŽ:
Split - Pula Moviter 15:45
FSV - Plamen Požega 16:00

ATP Antwerp, finale:
Sinner - Schwartzman 16:30

WTA Tenerife, finale:
Osorio - Li 17:00

Paket24 Premijer liga:
Gorica - Karlovac 19:00

1. HRLŽ:
Bjelovar - Trešnjevka 17:00

F1, Velika nagrada SAD-a 21:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!