Košarka

Nastavlja se sjajan start Warriorsa, Lakersi i Celticsi napokon do pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.10.2021.
Nastavlja se sjajan start Warriorsa, Lakersi i Celticsi napokon do pobjede

Nedjeljni program u NBA ligi donio je nekoliko zanimljivih dvoboja. Golden State Warriorsi i Charlotte Hornetsi nastavljaju s odličnim ulaskom u sezonu, a Lakersi i Celticsi upisali su prve pobjede.

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Sacramento Kingsa sa 119:107. Warriorsi su tako nastavili stopostotan niz i imaju sve tri pobjede, a u povijest se upisao Stephen Curry koji je dostigao brojku od pet tisuća asistencija u dresu Golden State Warriorsa.

Curry je utakmicu završio s 27 poena, deset asistencija i sedam skokova, a pratio ga je Jordan Poole s 22 poena. Kod Kingsa Harrison Barnes upisao je 24 poena i sedam skokova dok je Davion Mitchell s klupe dodao 22 poena.

Celticsi su uspjeli nakon jako lošeg ulaska u sezonu upisati pobjedu. Slavili su u Houstonu sa 107:97 u susretu u kojem su pitanje pobjednika riješili na ulasku u drugo poluvrijeme, kasnije su Rocketsi smanjili zaostatak, ali nisu spriječili poraz.

Odličnu utakmicu odigrao je Jayson Tatum s 31 poenom i devet skokova, a po 18 poena dodali su Dennis Schroder i Grant Williams. Kod Rocketsa Jalen Green ubacio je 30 poena.

Najbolji start u povijesti franšize ima Charlotte Hornets koji su u gostima upisali pobjedu protiv Brooklyn Netsa sa 111:95 i tako prvi put u povijesti krenuli s tri pobjede na startu. Netsi su potpuno pali u drugom poluvremenu koje su Hornetsi u tom razdoblju dobili s čak 61:37.

Briljirao je Miles Bridges s 32 poena i devet skokova, a 18 poena dodao je LaMelo Ball. Na drugoj strani sjajnu utakmicu odradio je Kevin Durant s 38 poena i pet skokova, a još je jedino James Harden bio dvoznamenkast s 15 poena te sedam skokova i osam asistencija.

Philadelphia je na krilima sjajnog starta Setha Curryja krenula prema pobjedi u Oklahoma Cityju, Curry je ubacio čak 23 poena od svojih 28 već u prvoj četvrtini i do kraja susreta gosti su nakon takvog početka konstantno bili u vodstvu i imali susret pod kontrolom.

Curry je šutirao za tricu 7/10 i predvodio je strijelce Philadelphije dok je Joel Embiid dodao 22 poena i devet skokova. Kod poraženih Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 29 poena uz osam asistencija.

Lakersi su napokon došli do pobjede, svladali su Memphis Grizzliese sa 121:118 u tijesnom dvoboju koji je mogao otići na drugu stranu. Ja Morant bio je ogroman problem za obranu Lakersa, ali Lakersi su uspjeli doći do pobjede.

Najbolju utakmicu otkako je preselio u Lakerse odigrao je Carmelo Anthony koji je ubacio 28 poena uz šut za tricu 6/8, a Anthony Davis dodao je 22 poena i osam skokova. Morant je predvodio goste s 40 poena i deset asistencija.

NBA:
Sacramento Kings - Golden State Warriors 107:119
Houston Rockets - Boston Celtics 97:107
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 95:111
Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 103:115
LA Lakers - Memphis Grizzlies 121:118
New York Knicks - Orlando Magic 104:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!