Nogomet

Bjelica uoči Rudeša: 'Moramo pokazati autoritet i kvalitetu od prve minute'

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.10.2021.
Bjelica uoči Rudeša: 'Moramo pokazati autoritet i kvalitetu od prve minute'
Foto: Pixsell

U prvom susretu osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa Osijek gostuje kod Rudeša. Susret je na rasporedu sutra u Zagrebu od 13 sati...

Pred nogometašima Osijeka je nastup u osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa i to u gostima kod Rudeša. Rudeš igra dobro u Drugoj HNL i protivnik je protiv kojeg se Osječani moraju ozbiljno postaviti ako ne žele neke probleme.

Nenad Bjelica priprema se za Rudeš kao i za teže i kvalitetnije protivnike i ne želi ništa prepustiti slučaju.

"Pogledali smo njihovu kup utakmicu protiv Bjelovara, utakmicu protiv Opatije… Radi se o ozbiljnoj momčadi, s ozbiljnim ambicijama i ozbiljnim projektom. Svojim igrama pokazuju da su među dva, tri najizglednija kandidata za plasman u Prvu HNL, moramo se maksimalno pripremiti za utakmicu i biti spremni za izazov", kaže Bjelica.

Iako u Kupu često priliku dobivaju i oni koji imaju inače manje minuta, Osječani će istrčati u vrlo jakom sastavu.

"Neće biti pretjeranih promjena, do iduće utakmice imamo pet dana za pripremu. Vidjet ćemo kojih ćemo 11 poslati na travnjak, kao i sustav koji ćemo koristiti, ali sigurno će to biti najspremnijih 11."

Rudeš cijeni, ali od svojih igrača traži da se nametnu.

"To je utakmica u kojoj treba biti maksimalno koncentriran od prve do zadnje minute. U svakoj utakmici treba strpljenja, pogotovo kada svi očekuju da ćeš pobijediti. Moramo pokazati autoritet i kvalitetu od prve minute. Mlada su momčad koja je dobro vođena od mladih i perspektivnih trenera i morat ćemo se maksimalno napregnuti da bismo prošli u idući krug."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!