Kup Hrvatske, Osmina finala, 26.10.2021, 15:00 h, Gradski stadion Belišće
Suci: Ivan Vučković, Anto Marić, Dejan Vuković, Ante Čulina
Belišće
Belišće
Silvio Anočić 5'
1:5(1:2) Hajduk
Marko Livaja 4', 56', 68'
Marin Ljubičić 35', 58'
Hajduk

Hajduk bez problema svladao Belišće i raspucao Livaju i Ljubičića

Matej Kačan • utorak, 26.10.2021.
Hajduk bez problema svladao Belišće i raspucao Livaju i Ljubičića
Foto: Pixsell

Osijeku su se u četvrtfinalu SuperSport nogometnog Kupa pridružili i nogometaši Hajduka koji su na pogon Livaje i Ljubičića uvjerljivo svladali Belišće...

Belišće
Belišće
Hajduk
24
Marin Stanić
7
Stjepan Salapić
8
Lovro Anić
9
Filip Radovanović
(do 82')
10
Silvio Anočić
(do 71')
11
Ante Matej Jurič
(do 82')
14
Toni Vinogradac
(do 67')
19
Stjepan Poljak
20
Andrej Kovačić
23
Bruno Damjanović
88
Luka Pačar
(do 67')
Pričuvni igrači
 
Josip Vuica
67'
4
Luka Zebec
67'
2
Borna Matasović
71'
6
Luka Grgić
82'
22
Ivan Kos
82'
Trener
Davor Rupnik
2
(do 70')
3
(do 46')
20
(do 70')
90
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Jens Gustafsson

Nogometaši Hajduka maksimalno su ozbiljno shvatili svoje obveze u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa te su s visokih 5:1 svladali Belišće, kako se i očekivalo od dosta jakog sastava koji je Jens Gustafsson poslao na teren.

Splićani su s Livajom u sastavu tražili prekid niza od tri susreta bez pobjede, a novotarije u prvih 11 bile su nastupi Ćalušića u veznom redu i prva utakmica nakon gotovo dvije godine za Danijela Subašića.

Krenulo je vrlo aktivno, Hajduk je poveo već u četvrtoj minuti kad je nakon ubačaja s desne strane Ljubičić udarcem glavom pogodio braniča u koljeno, a lopta se odbija u noge Livaji koji lako zabija s metra od crte.

No, domaćin je uzvratio odmah. Nekadašnji veliki talent Osijeka i Rome Silvio Anočić povukao je loptu nakon izvođenja s centra, nitko mu nije izašao u susret pa je stigao do 15 metara, naciljao lijevom i pogodio Subašićevu malu mrežu.

Taj šok nije omeo Hajduk koji je nastavio dominirati i nizati situacije, ali bez prave prilike do 27. minute kad Čolina ubačajem gađa Livaju na pet metara, ali ovaj ne zahvaća najbolje pa domaći vratar Stanić brani.

No, Hajduk je opet poveo u 35. minuti preko Ljubičića. Mladi Hajdukov napadač mnogo je promašio u proteklim kolima i vidjela se određena blokada i nervoza, ali se napokon otvorilo kad je primio loptu desno na 14 metara, odmah se namjestio na lijevu nogu i slabijom nogom poslao loptu u suprotni kut visokim krasnim udarcem.

Hajduk je mnogo aktivnije krenuo u drugo poluvrijeme iako je imao vodstvo, a pomogao je u tome i agresivniji nastup domaćina. Belišće se s mnogo igrača dizalo u napade i pritisak pa je Hajduk u tranziciji imao situaciju kakvu voli - mnogo prostora za prednju četvorku.

Sjajan posao radio je Ćalušić koji je osvajao i iznosio lopte do Livaje i društva, a nakon tri stvorene prilike iz takvih situacija je Hajduk povisio vodstvo iz prekida. Slobodnjak s 25 metara izvodi Livaja, a sjajan udarac naglo pada tik uz stativu nemoćnog Stanića koji je samo gledao.

Niti dvije minute kasnije je 4:1, a strijelac je Ljubičić. Ćalušić je odradio sjajan posao petom za Livaju, ovaj s lijevog krila šalje nisku loptu na peterac gdje Ljubičić čeka loptu i zabija iz prve nakon što se prethodno oslobodio lijepom kretnjom.

Ljubičić je s dva gola izašao iz igre, Livaja je ostao na terenu pa je stigao zabiti i treći. U 68. minuti iz obrane ide duga lopta na desnu stranu gdje Sahiti iz pre lijepo prebacuje iza leđa obrane za Livaju koji odmah gađa ispod Stanića za hat-trick.

Do kraja smo gledali susret revijalnog tona, svi su čekali kraj, a Torcida je stvarala ugođaj pjesmama iz repertoara dalmatinskih ikona poput Tomislava Ivčića i Mate Miše Kovača.

Hajduk je tako malo podigao raspoloženje prije susreta sa Slavenom i Dragovoljcem gdje treba uzeti bodove, a u Splitu će se svakako nadati i da je ovo početak rješavanja problema s realizacijom koji su mučili Bijele.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Kup Hrvatske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!