Ostali sportovi

Atlanta povela protiv Houstona u World Seriesu

HINA, Matej Kačan • srijeda, 27.10.2021.
Atlanta povela protiv Houstona u World Seriesu

Počelo je finale američke baseball MLB lige, a u Wolrd Seriesu poveli su Atlanta Bravesi koji su u prvoj utakmici u gostima svladali Houston Astrose...

Atlanta Bravesi poveli su s 1-0 u pobjedama u World Seriesu, finalu doigravanja američke profesionalne bejzbolske MLB lige, 6-2 gostujućom pobjedom protiv Houston Astrosa.

Bravesi su sjajno krenuli u susret, njihov prvi udarač na utakmici Jorge Soler pogodio je "home-run" za vodstvo 1-0, do kraja prve izmjene ta je prednost narasla na 2-0, da bi nakon tri izmjene bilo 5-0 za goste pa je startni domaći bacač Framber Valdez morao biti zamijenjen.

Iako su Bravesi ostali bez svog odličnog bacača Charlieja Mortona već nakon druge izmjene zbog ozljede potkoljenice desne noge, uspjeli su sačuvati visoku prednost zahvaljujući odličnoj predstavi Mortonove zamjene AJ Mintera.

Nakon susreta objavljeno je kako je Morton zadobio frakturu fibule nakon što ga je pogodila loptica koju je prema njemu udario Yuli Gurriel. Morton je i nakon zadobivene ozljede odbacao još 16 loptica, izbacio dva udarača Astrosa prije no što je zamijenjen.

Atlanta je svoj posljednji naslov prvaka osvojila 1995. godine, dok je Houston svoj jedini dosadašnji naslov osvojio 2017.

Druga utakmica na programu je u noći sa srijede na četvrtak također u Houstonu. Prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!